La Cambra de Lleida proposa un "microdesconfinament" per aïllar només les poblacions "necessàries"

REDACCIÓ
29-05-2020
  • La Cambra de Lleida proposa un "microdesconfinament" per aïllar només les poblacions "necessàries"

El Comitè de Crisi de la Cambra de Comerç de Lleida reunit ahir, va acordar manifestar el seu desacord a la proposta de la Conselleria de no avançar de fase l’àrea de Lleida en el Pla de desconfinament de la covid-19. L'ens explica que és "conscient de la priorització de les mesures sanitàries, però posa de manifest que és possible aplicar una desescalada que focalitzi l’aturada de fases als municipis que efectivament tinguin uns paràmetres que tècnicament no compleixin amb els requeriments de les autoritats sanitàries".

En aquest sentit, planteja la necessitat d'aplicar un "microdesconfinament aïllant les poblacions que calguin". Reclamen també una major transparència i rigor a les administracions en la generació de normativa que en molts casos fa difícil el seu compliment i genera en el món empresarial una inseguretat jurídica que dificulta la presa de decisions.

Des de la Cambra exigeixen sensibilitat envers el teixit empresarial lleidatà que no pot continuar aturat per mes temps, perquè s’és conscient de la greu crisi que la situació actual provocarà en l’ocupació i en la desaparició del teixit empresarial. “Cal sincronitzar molt be la presa de decisions en el procés de desconfinament per no afectar mes enllà el futur econòmic del territori de Lleida, ens hi va el futur del nostres joves”.

El Ple de la Cambra, representat pel seu president, Jaume Salto i els 3 vicepresidents , Manel Llaràs, Estanislau Grau i Marc Ceròn, han reclamat avui en roda de premsa unitat d'acció per avançar cap a noves fases que reactivin l'economia. “Si no som capaços tots plegats de fixar uns objectius comuns, i deixar de banda els personalismes i la política, no avançarem”. "Lleida no es pot permetre perdre oportunitats per aquesta manca d’acció conjunta de defensar uns interessos comuns", afegeixen.

Consideren que "el futur està en joc i no podem permetre no estar organitzats perquè aquestserà per les regions que siguin capaces d’anar plegats i definir estratègies que permetin arrelar la població al territori". Per això, fan incís en "aprofitar la covid-19 com una oportunitat per definir una estratègia d’aquest territori", en el qual "tenim grans fortaleses que cal explotar i aprofitar".

Per tot plegat, demanen un pla de reindustrialització i suport empresarial similar al que la Generalitat vol aplicar a la Conca d’Òdena. Una pla fonamentat en nous models industrials de base tecnològica, sostenibles i alineat amb l’estratègia europea 2020 d’economia intel·ligent, sostenible i integradora. "Necessitem reactivar l'economia de tots els sectors. rebaixar l'atur, treure treballadors dels ERTES i oferir la possibilitat a petites empreses, comerços i sector de l'hostaleria i el turisme a poder retornar a la seva activitat i rebaixar el seu endeutament".

Des de la Cambra es demana que les institucions sumin i facin front comú per aconseguir que arribin els ajuts a fons perdut anunciats per Europa al territori. Cal estar preparats i tenir clar les infraestructures claus que han de servir de palanca de la reactivació econòmica. Exposen també que tot això no es podrà executar sinó som capaços d’unir esforços, definir una estratègia comuna i deixar de banda els protagonismes i la política. "És evident que cal prioritzar la salut dels nostres conciutadans i per suposat ser conscient de les pèrdues familiars que el COVID 19 ha suposat per les Terres de Lleida" i des de la Cambra de Comerç de Lleida es sumen al dol de les famílies lleidatanes que han perdut algun ésser estimat. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

"Creus que s'hauria d'haver vacunat als membres de les meses electorals?"