La caravana 'iQUIOSC.cat en ruta' inicia avui la seva última setmana per terres lleidatanes

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La caravana 'iQUIOSC.cat en ruta' inicia avui la seva última setmana per terres lleidatanes

L’Associació d’editors de revistes i digitals en català (APPEC) ha iniciat avui la seva última setmana per terres lleidatanes al volant de la caravana ‘iQUIOSC.cat en ruta’, que tornarà a passar per les mateixes 10 poblacions de les comarques de Lleida on ja es va aturar entre els mesos de setembre i octubre amb una “acollida immillorable”, segons explica el president de l’APPEC, Germà Capdevila.

Ajuntaments i veïns s’hi han implicat activament així com també les escoles i fins ara ja s’han distribuït un total de 3.500 publicacions i segons l’organització es preveu que en total siguin unes 5.000 en finalitzar aquesta setmana.
 
Es tracta d’una ruta que ha fet parada mensual des del setembre a quatre municipis de l’Alt Urgell (Organyà, Coll de Nargó, Peramola i Bassella), un del Pallars Jussà (Isona) i cinc de la Noguera (Àger, les Avellanes i Santa Linya, Algerri, Térmens i Penelles).
 
El recorregut per les comarques lleidatanes de la caravana ‘iQUIOSC.cat en ruta’, que es va iniciar el passat 27 de setembre a Coll de Nargó (Alt Urgell), està previst que finalitzi la seva visita per terres de Lleida el divendres 26 de novembre a Penelles (Noguera). Es tracta d’un projecte ambiciós amb què l’APPEC, que ha rebut el suport de la Generalitat, vol apropar les revistes allà on no n’hi ha per falta de quioscos de premsa i llibreries, així com fer possible que la cultura arribi a petits pobles sense que els seus veïns hagin de desplaçar-se a altres municipis més grans o ciutats.
 
Així, doncs, el propòsit de la caravana de l’APPEC és equilibrar i fomentar l’accés a la cultura dels pobles petits, alhora que s’exerceix un servei públic, ni més ni menys que afavorir la igualtat d’oportunitats a tot el territori. Una qüestió de fons que, tanmateix, s’agreuja amb la desaparició dels quioscos en general, per la qual cosa aquesta iniciativa pretén llançar un crit d’alerta amb una proposta en positiu.

Comparteix

També t'interessarà