La CGT s'adhereix a la vaga de metall convocada a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
13-11-2022
Actualitzat: 13-11-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • La CGT s'adhereix a la vaga de metall convocada a Lleida
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

La Federació Intercomarcal de Lleida de la Confederació General del Treball (CGT) s'adhereix a la vaga del metall que convocada per als pròxims dies 22 i 23 de novembre a la província de Lleida i que afecta uns 1.3000 treballadors d'entre 1.200 empreses de tota la província.

Tot i que a Barcelona i Tarragona ja s'han desconvocat els dies de vaga previstos pel principi d'acord al que han arribat sindicats i patronal. Aquí Lleida, sembla ser que les posicions estan molt allunyades, així ho afirma la CGT que explica que la posició "descafeïnada" de la patronal, contrasta amb la "no admissió seriosa" dels sindicats davant una pèrdua de poder adquisitiu.

Celebren aquest posicionament de resposta davant una negociació que segons ells no els porta enlloc, però, d'altra banda, "som una mica escèptics si tenim en compte que estem en una situació idèntica de fa 5 anys, tant en les reivindicacions com en les propostes de vaga, i no hi ha hagut millores. Esperem que aquest cop no tinguem un coitusinterruptus i es tornin a tirar enrere sense aconseguir les condicions dignes que es reclamaven aleshores, ja que finalment, es van signar les mesures que proposava la patronal."

Més enllà de les demandes en millores salarials del conveni, també exigeixen altres mesures per millorar els drets dels i les treballadores:

 • La reducció del període de preavís (art. 10 del conveni) per cessió voluntària de la feina del grup 5, dels dos mesos actuals, a quinze dies.
 • Una reducció de jornada de 9 hores.
 • Retocar l'article 30, el qual recull el permís per realitzar proves prenatals i que passi a ser dels dos progenitors.
 • 16 hores anuals de visita al personal mèdic de capçalera, i les necessàries per a/la especialista.
 • Permisos retribuïts en dies laborables.
 • La regulació de guàrdies i retens.

Des del Sector del Metall de la CGT Lleida i de CGT Catalunya es fa una crida a la vaga i, sobretot, a la no desconvocatòria de la mateixa "a no ser que s'aconsegueixin unes millores substancials abans de portar-la a terme".

Comparteix

També t'interessarà