La Comissió 1-O de Lleida enllesteix els tràmits per fer possibles les compareixences de la ciutadania

ACN
15-01-2020
  • La Comissió 1-O de Lleida enllesteix els tràmits per fer possibles les compareixences de la ciutadania

La Comissió Especial de l'1 d'octubre està enllestint el procediment per posar en marxa les compareixences de ciutadans que volen oferir el seu testimoni sobre els fets succeïts a Lleida el dia del referèndum d'autodeterminació de 2017.

Segons ha explicat el president de la comissió, Josep Maria Currià, els membres d'aquest ens ja disposen dels documents que els ciutadans interessats hauran d'omplir per poder dur a terme aquestes compareixences amb plenes garanties jurídiques. La petició es podrà començar a fer a finals de gener i els membres de la comissió disposen d'una setmana per fer les esmenes que creguin oportunes als documents en qüestió, abans de donar-los per definitius.

Posteriorment, quan es vagi cridant a aquestes persones hauran de firmar també un consentiment informat on acrediten que comprenen diferents aspectes jurídics i de protecció de dades. Si cal, els membres de la comissió podran prestar-los-hi assessorament. També hauran d'acreditar si estan d'acord en autoritzar que s'enregistri el seu testimoni i en quin format volen fer-ho (vídeo o només àudio), perquè puguin comparèixer de la forma que desitgin.

En aquells casos en què s'autoritzi l'enregistrament, aquest quedarà dipositat a l'Arxiu Municipal, amb l'objectiu que la ciutat tingui testimoni de les persones afectades aquell dia i que aquest testimoni es pugui "conservar i ser consultable en el futur per estudiosos o historiadors", ha assenyalat Currià, qui ha destacat la tasca dels serveis d'assessoria jurídica i Secretaria General de la Paeria per fer possible aquest procés amb totes les garanties.

Més endavant, ha afegit Currià, es demanarà la col·laboració de mitjans de comunicació, institucions i càrrecs unipersonals perquè facilitin, si ho creuen convenient, tota mena de documents i testimonis que puguin enriquir aquest fons documental sobre l'1-O a Lleida.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?