La comunicació esportiva segons el sexe, a debat a la Jornada Comunicació, Dona i Esport

REDACCIÓ
13-11-2021
  • La comunicació esportiva segons el sexe, a debat a la Jornada Comunicació, Dona i Esport

Les diferències entre retransmetre un esdeveniment esportiu segons el sexe dels i les esportistes serà una de les qüestions que es debatran en la III Jornada Comunicació, Dona i Esport que se celebrarà el pròxim 16 de desembre a Lleida, a la sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados. La presentació d'aquesta jornada, impulsada per la plataforma de suport a l'esport femení #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri, ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i la responsable de màrqueting del Grup Nufri, Mercè Gomà, que han estat acompanyades pel president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Rafa Gimena, i la representant de l'Associació Esport Femení Lleida, Anna Fillat, entitats col·laboradores de la trobada.

Castro ha indicat que cal incidir en l’àmbit esportiu per promoure-hi polítiques d’igualtat. La tinent d’alcalde ha remarcat que s’ha de donar visibilitat a referents esportistes i que es reflexioni sobre la comunicació de l’esport femení. També ha apuntat que les dones tenen una presència baixa en els mitjans de comunicació i que, per això, es fan necessàries aquestes jornades, “per aconseguir que la igualtat sigui efectiva”. Tall de veu S.Castro

Des de Nufri, Gomà detallat la jornada i ha remarcat que s’ha de conscienciar sobre una comunicació responsable i de la presència de les dones, tant en l’esport d’elit, de base o amateur. Anna Fillat ha destacat la col·laboració pública i privada en la iniciativa, que ha progressat ràpidament en cinc anys i que són espai de reflexió i d’aprenentatge, també per al propi sector esportiu. Finalment, el president del CPC a Lleida ha remarcat que la jornada es continua fent a Lleida i que, a més de la participació de professionals d’àmbit nacional, també es compta amb periodistes d’àmbit local, ressaltant la importància del periodisme de proximitat.

La III Jornada “Comunicació, Dona i Esport”, conduïda pels periodistes Artur Peguera i Paloma del Río, s'iniciarà a les 9 h. amb una benvinguda institucional que donarà pas a una primera taula de comunicacions. L’obrirà la periodista Olga Viza, qui centrarà la seva intervenció a conèixer com estan vivint dues esportistes, les judokes Carla Ubasart i Estrella López, el camí cap a les pròximes olimpíades de París 2024 i com l'han viscut altres esportistes en edicions anteriors. Seguidament, la jornada abordarà els principals obstacles de salut amb els quals es topen les esportistes d'elit després d'anys d'entrenament.

D'altra banda, la diferenciació en la comunicació esportiva segons el sexe protagonitzarà l'última taula rodona amb la participació de les periodistes Noèlia Casellas (Catalunya Ràdio), Eva Cortijo (Lleida TV), Cristina Gallo (RPA) i Natalia Freire (Ràdio Marca), que debatran, entre altres coses, el perquè no s'utilitzen els decàlegs de comunicació que ja existeixen.

La trobada finalitzarà amb la projecció del documental 5 Anys #EllasSonDeAquí; que fa un recorregut de l'evolució que ha tingut la plataforma des de la seva creació. A continuació, es presentaran les guanyadores de la cinquena edició dels Premis, que porten el mateix nom de la plataforma.

La III Jornada “Comunicació, Dona i Esport” està organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí, de Pomes Livinda del Grup Nufri, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'Associació Esport Femení Lleida, l'Associació Per l'Esport Femení, i Toyota Naymotor.

Les inscripcions per assistir a la jornada presencialment estan obertes des d'avui a través de la pàgina web www.livinda.com/jornada. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta