La Comunitat de Municipis del Segrià Sec impulsa Recomença Rural

REDACCIÓ
Publicat: 
01-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Comunitat de Municipis del Segrià Sec impulsa Recomença Rural

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec impulsa la creació de Recomença Rural al Segrià Sec, una iniciativa que busca afavorir la cessió i/o traspàs de petites i mitjanes empreses, negocis i explotacions agropecuàries de la zona. El projecte es basa en un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual una o més persones reemprenedores accedeixen a la gestió, ja sigui en propietat o no, d’una empresa o negoci d’altres que ha tancat. Tot plegat per reobrir-la sense haver de passar per la fase de crear-la. Es busca així recuperar tots els actius de l’empresa, negoci o explotació, recuperant també serveis pels pobles i creant llocs de treball. 

A través de Recomença Rural s’oferirà assessorament per elaborar el pla de reobertura de l’empresa i en el procés d’acord entre les parts. A més, es farà un estudi de l’empresa i es cuidarà especialment la transferència de coneixement entre la part cedent i la reemprenedora. En paral·lel, es donarà accés a la borsa d’habitatge del Segrià Sec a aquelles persones interessades en traslladar-hi la seva activitat i residència.

Amb Recomença Rural la Comunitat de Municipis del Segrià Sec busca recuperar el teixit empresarial de la zona, afavorir-ne el creixement econòmic i promoure el repoblament al territori. El president de la Comunitat, Mario Urrea, ha remarcat la importància d’aquest projecte per “pal·liar el despoblament a l’entorn rural i, a la vegada, donar valor a la història i esforç posat en la creació i desenvolupament d’aquests negocis”

Comparteix

També t'interessarà