⏯️ La comunitat musulmana de Tàrrega divulga vídeos en àrab i amazic amb recomanacions sanitàries

REDACCIÓ
Publicat: 
17-09-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ La comunitat musulmana de Tàrrega divulga vídeos en àrab i amazic amb recomanacions sanitàries

La comunitat musulmana de Tàrrega divulga aquests dies dos vídeos enregistrats en llengua àrab i amazic (també coneguda com berber) que consciencien sobre la importància de les mesures sanitàries per frenar la pandèmia. Les gravacions han estat promogudes per l’Ajuntament de Tàrrega a petició del CAP de la capital de l’Urgell amb l’objecte de poder fer arribar amb efectivitat els missatges de prevenció contra la Covid-19. A les gravacions intervenen respectivament Ahmed Lamssayad, vice-president de la mesquita de Tàrrega, i Rachid Roumani Ragoubi, president de l’entitat targarina Atlas.cat. A més de les recomanacions sanitàries bàsiques (distància, mans, mascareta), ambdós portaveus ressalten la importància d’altres mesures fonamentals per evitar la propagació de contagis com és, per exemple, el confinament a casa si s’ha tingut contacte proper amb un cas positiu.

El consistori targarí ha inclòs els vídeos dins la seva campanya “Fes-ho per tu, fes-ho pels teus” impulsada junt amb el CAP, en el marc de la qual també es difongué el juliol passat un vídeo adreçat especialment a la gent jove sobre la importància de dur la mascareta. Val a recordar que aquesta publicació obtingué molt bona resposta i es va fer viral a les xarxes. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha agraït la implicació de la comunitat islàmica del municipi a l’hora de lluitar col·lectivament contra la Covid-19, fent extensiu els missatges de prevenció, prudència i responsabilitat. La primera edil també ha destacat la col·laboració per part d’Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya i primer batlle musulmà de les terres de Lleida. L’Ajuntament de Tàrrega ha penjat ambdós vídeos al seu canal de YouTube.

Actualment, la xifra de casos positius de Covid-19 acumulats al municipi de Tàrrega ascendeix a un total de 342. Així mateix, l’índex de risc de rebrot a la capital de l’Urgell, després d’un període amb tendència a l’alça, torna a baixar d’uns dies ençà situant-se avui dimecres en 483,63 tot i que encara és un nivell alt. També s’ha de subratllar que del cribratge massiu realitzat el passat 7 de setembre a Tàrrega per part del Departament de Salut, es van detectar dos casos positius d’entre les 381 proves PCR efectuades (0,5%). L’Ajuntament de Tàrrega continua fent una crida a no abaixar la guàrdia i complir amb les mesures bàsiques de seguretat sanitària com dur mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància.

Comparteix

També t'interessarà