La consellera de Justícia celebra la identificació dels policies de l'1-O

L. GARCÍA
26-10-2018
  • La consellera de Justícia celebra la identificació dels policies de l'1-O
  • La consellera de Justícia celebra la identificació dels policies de l'1-O

La consellera de Justícia, Ester Capella, va celebrar ahir la resolució del jutjat d’Instrucció 1 de Lleida que ha ordenat identificar tots els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que van participar en les càrregues en dotze col·legis electorals de Lleida durant l’1-O. Així es va pronunciar la consellera a la inauguració de la mostra dels Premis Marraco, composta per obres d’interns de totes les presons de Catalunya. Segons Capella, l’ordre del jutjat respon a “l’obligació dels poders públics d’una societat democràtica d’investigar les institucions i cossos de seguretat” que, en el cas de la celebració del referèndum, va assenyalar que van actuar “de forma desproporcionada”. Segons la consellera, “el jutge d’instrucció de Lleida fa el que toca fer”.

Així mateix, Capella es va pronunciar sobre l’obertura de judici oral del Tribunal Suprem contra els líders independentistes a l’afirmar que “continuem amb una injustícia flagrant i notòria”, i va desitjar que el tribunal apliqui “els principis del dret penal modern i no de l’enemic”. Capella va presidir ahir la inauguració de la mostra de la 31a edició dels Premis Marraco, que ha comptat amb la participació de 158 creacions d’interns de totes les presons de Catalunya i Andorra.

Les autoritats van ser les encarregades de fer entrega dels diplomes als guanyadors a les tres categories (pintura, escultura i ceràmica). La consellera va destacar que aquests premis formen part del procés de reinserció dels interns. Entre els premiats en aquesta edició figura Fernando Blanco Botana, pare de la nena Nadia Nerea, jutjat fa unes setmanes per estafa al costat de la seua dona. Blanco hi ha participat amb escultures.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?