La convocatòria per accedir al cos de bombers assoleix xifres mai vistes de dones inscrites

REDACCIÓ
20-10-2021
  • La convocatòria per accedir al cos de bombers assoleix xifres mai vistes de dones inscrites

Un total de 422 dones s’han inscrit a la nova convocatòria de 250 places per accedir al cos de Bombers de la Generalitat en la categoria de bomber/a de l’escala bàsica. És la xifra més alta registrada mai de presència femenina en una convocatòria d’aquestes característiques. L’any passat, es van inscriure a les proves d’accés 301 dones, mentre que el 2019 van ser 231 les dones que van optar a una plaça al cos.

“Els cossos que són paritaris donen un millor servei a la ciutadania, perquè representen millor la societat a la qual serveixen”, ha afirmat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que s’ha marcat la feminització com un dels reptes de l’actual legislatura. “Aquestes xifres són només un primer pas, i no ens poden fer conformar. Encara queda un camí llarg per seguir avançant cap a la paritat”, ha conclòs.

A nivell percentual, les 422 dones inscrites suposen un 10’27% del total de 4.109 persones que optaran a una de les 250 places convocades. Actualment, el percentatge de dones que integren el cos de Bombers de la Generalitat se situa a dia d’avui en un 2’1%.

Aquesta convocatòria d’accés al cos de Bombers de la Generalitat ha anat acompanyada d’una campanya publicitària amb l’objectiu de fomentar-ne la participació de dones. Sota el lema “A prova de foc”, la campanya s’ha difós per diversos suports, mitjans i xarxes socials, i ha anat acompanyada per testimonis de bomberes per explicar les motivacions que els han dut a ser membres del cos, el seu dia a dia a la feina, i els valors que acompanyen la seva tasca, que s’allunyen de l’estereotipada imatge de la feina del bomber com una feina eminentment física.

La campanya “A prova de foc” es planteja com una campanya a mig termini que vol fomentar l’interès de les dones pel cos de Bombers. Cal tenir en compte que un dels requisits d’accés a les proves és tenir el permís de conducció de la categoria C, de camions rígids amb un pes superior a 3.500kg.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta