La cooperativa de cures de Bellpuig incorpora una tècnica per impulsar el projecte

REDACCIÓ
Publicat: 
21-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La cooperativa de cures de Bellpuig incorpora una tècnica per impulsar el projecte

L’Ajuntament de Bellpuig, amb el suport i l’acompanyament de Ponent Coopera, treballa en la creació d’una cooperativa que pugui oferir serveis d’atenció i de cures a les persones i a les llars d’aquest municipi de l’Urgell.

El passat mes de juny es va realitzar la xerrada-presentació del projecte on hi van assistir diferents persones interessades en oferir els seus serveis com a treballadores i d'altres com a usuàries i se'ls va explicar el funcionament i passos a fer per aconseguir amb èxit la seva creació

La propera passa que s’ha dut a terme en el projecte, ha estat la contractació durant aquest mes d’octubre - a través de Ponent Coopera – d’una persona a mitja jornada com a tècnica amb l'objectiu de coordinar aquest projecte cooperatiu al municipi. El seu nom és M. Lluïsa Puig i Rius, resident a Bellpuig i auxiliar clínica a domicili amb un bagatge professional que combina tant l'atenció directa a la llar com la coordinació i gestió de projectes en aquesta línia. La seva primera tasca serà contactar amb la setantena de persones interessades en participar a la cooperativa, tant treballadores com usuàries, per tal de constituir el grup motor.

A partir d'aquí, els següents passos a seguir seran definir els serveis que s'ofereixen, preus, la possibilitat de col·laborar com a persona usuària o associada, el nom de la cooperativa, etc.; a banda d'estudiar les qüestions més tècniques com la redacció dels estatuts, el pla de viabilitat, màrqueting i difusió.

Segons destaca la regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Bellpuig, Sandra Oriola, «des de l'Ajuntament esperem que aquest projecte sigui una realitat ben aviat, ja que reflecteix el nostre compromís per impulsar i acompanyar projectes professionals des d'una perspectiva que va més enllà de la dimensió econòmica, ja que està pensat en clau de dignificar el treball de cures a partir de l'economia social i solidària i que garanteixi el benestar de la gent gran i les seves famílies del nostre municipi».

El projecte de la Cooperativa de Cures de Bellpuig pretén dignificar la feina de la gent que fa feines de la llar i cures a les persones, dotant-les d’una estructura cooperativa com a fórmula empresarial democràtica, que prioritza la satisfacció de les necessitats dels seus membres enfront del lucre. Les persones que estiguin interessades en participar o rebre informació del projecte poden escriure a llpuig@ponentcoopera.cat.

Les cooperatives de cures, a l’alça

L'impuls de la cooperativa de cures de Bellpuig, ha provocat que a Ponent Coopera arribin més demandes, des de diferents municipis de Ponent, interessats també a crear una cooperativa de cures. En aquest sentit, l'aposta de Ponent Coopera de seguir treballant en l'àmbit de les cures, és clara, i per això s'ha decidit contractar una persona a mitja jornada per dur a terme aquesta tasca.

Tanmateix, ja s'està treballant amb l'Ajuntament d'Algerri per tirar endavant una cooperativa de cures en aquest municipi. L'objectiu és prendre la iniciativa i treballar per garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que actualment ja realitzen aquesta tasca, però que es veuen obligades a fer-ho sota l'economia submergida i sense cap mena de cobertura legal. A més, també es vol garantir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.

Comparteix

També t'interessarà