La cooperativa del Cadí ven per valor de 47 milions, un 5% més

SEGREcom
24-06-2015
  • La cooperativa del Cadí ven per valor de 47 milions, un 5% més

La cooperativa del Cadí va elevar la facturació l'any passat fins als 47,16 milions d'euros, xifra que representa un augment del 5% respecte al resultat del 2013, i un benefici final de més de 60.000 euros, segons la Memòria 2014, que es publica quan se celebra el centenari de la cooperativa lleidatana. Aquest resultat només té en compte la cooperativa, sense incloure les seues participacions en SAS Per Inter, Bionature, Plataforme de Service Logistique i Llet Nostra.

Els socis van aportar durant el passat exercici un total de 68,6 milions de litres, un 3,4% més que el 2013. Aquest increment es deu malgrat que ha caigut el nombre de socis, ja que durant l'any passat sis socis aportadors van cessar l'activitat lletera i un altre es va reincorporar després de deixar de produir. La memòria de la cooperativa destaca que és el tercer any consecutiu amb un creixement de la llet aportada pels socis, després de créixer un 5% el 2012 i un 2,5%, el 2013. Dels 134 socis que té la cooperativa del Cadí, 106 produeixen llet.

Quant al preu de la llet, se situa en 0,386 euros el litre l'import mitjà abonat als seus socis, per sobre de la mitjana catalana de 0,354 euros/litre, i més encara del preu mitjà ponderat percebut pel ramader en el conjunt de l'Estat, que varia del 0,352 euros/litre, segons Agricultura, a 0,334 euros, segons la UE.

Per celebrar el centenari, la cooperativa llançarà un nou formatge, el Neu del Cadí, diferenciat de l'actual gamma, de pasta tova i amb textura cremosa. El producte naix, segons la cooperativa, amb l'objectiu d'ampliar la seua oferta d'especialitats. A més, l'historiador Carles Gascón redactarà un llibre commemoratiu de l'aniversari, que s'editarà aquest any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?