La Cooperativa d’Ivars preveu augmentar la producció de pinsos

L. GARCÍA
18-06-2018
  • La Cooperativa d’Ivars preveu augmentar la producció de pinsos

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell va celebrar ahir l’assemblea anual de socis amb bones notícies. D’una banda, el director general, Antoni Pané, va pronosticar un augment d’entre el 5 i el 10% en la producció de pinsos per a l’actual exercici. Un increment que consolidaria la recuperació aconseguida al tancament del 2017, en el qual la cooperativa va aconseguir que les seues fàbriques d’Ivars, Torregrossa i la Fuliola assolissin un total de 288.421 tones, un 1,9% més que a l’exercici anterior. Per a aquest any, es confia que el repunt sigui molt més gran i s’arribi a les 315.000 tones.

Un altre dels punts importants de l’assemblea va ser l’aprovació de la posada en marxa de dos granges experimentals de porcí i oví. Les explotacions, situades a la Fuliola i Tornabous, tenen com a objectiu experimentar amb l’alimentació per oferir la millor qualitat als socis. En el cas de l’oví, fa 15 dies van entrar-hi els primers animals, mentre que la de Tornabous prepara els últims detalls per iniciar l’activitat. Aquestes dos granges se sumaran a la que la cooperativa ja té de boví des del 2011 a Ivars d’Urgell.

Així mateix, l’assemblea va aprovar canvis en el consell rector que garanteixen el relleu generacional a la cooperativa. D’aquesta forma, Jordi Saltiveri, en representació de Cataró SL, va ser nomenat nou membre del consell en substitució del seu pare, Rossend Saltiveri, que va cessar en el càrrec, i van ser reelegits Josep Maria Clos i Josep Gelonch. La cooperativa va facturar l’any passat 175,2 milions i va aconseguir-ne 1,37 de benefici.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next