REDACCIÓN
02-09-2019
Actualitzat: 02-09-2019 15:23
  • La Cordera reuneix 250 atletes

La Cursa Atlètica de la Cordera d’Albesa-XL Memorial Josep Fontanet, una de les més antigues de Catalunya amb més de quatre-cents anys d’història, va reunir ahir uns 250 atletes entre les seues dos propostes, una prova de 10 quilòmetres i una altra de 5, les dos puntuables per a la Lliga Ponent. Els germans Ramon i Rosamari Carulla van ser els guanyadors de la prova llarga, i Sergi Pascual i Antònia Argilès es van emportar la carrera curta.

En els 10 quilòmetres, Carulla (La Guineu) va ser el vencedor amb una marca de 37.45, davant de Ramon Bosch (CA Borges), i d’Alexandre Tàssies (CE Linyola). A l’apartat femení, Carulla (La Guineu) es va imposar amb 40.01, davant de Yolanda Cebrián (Lleida UA) i de Marta Bosch (CE Linyola).

A la prova curta Sergi Pascual (Lleida UA) va ser el guanyador amb una marca de 18.50, amb el seu company de club Yassine Bendada al segon lloc i amb Sergi Nunes (Runners Balaguer) a la tercera posició. En dones, el triomf va ser per a Antònia Argilés (Clos Pons Thai Runners), amb un registre de 23.37, al davant de Laura Pallejà (Esports Truga) i d’Eva Sans (GA Lluïsos).

Una de les particulars de la carrera és la seua antiguitat, ja que està documentada des de l’any 1590. A més, com el nom indica, la tradició dictava que el guanyador de la prova rebés com a premi un corder.