La Covid frena activitats del Parc Astronòmic

REDACCIÓ
11-02-2021
  • La Covid frena activitats del Parc Astronòmic

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) ha ajornat l’inici de la seua nova temporada, previst per al proper 19 de febrer, a causa de les últimes mesures del Procicat per gestionar l’emergència sanitària provocada per la Covid per reduir la mobilitat.

L’equipament va obrir a mitjans de desembre, el dia 18, amb horaris especials de Nadal, coincidint amb les vacances i pocs dies després d’haver tancat pel confinament municipal, que impedia l’arribada de visitants. A penes unes setmanes després, les noves restriccions van provocar el tancament al gener de la temporada d’hivern fins que es normalitzés la situació sanitària.

Tot i que encara no hi ha una data programada per a la represa de les visites, des de la direcció del PAM van comunicar ahir que, “a partir del mes de març, obrirem les instal·lacions sota reserva prèvia per a grups escolars, en el marc de les activitats curriculars que es portin a terme en horari lectiu”.

Més enllà dels efectes negatius de la pandèmia, s’ha de destacar que el parc astronòmic va rebre a finals de l’any 2020 el reconeixement de la Fundació Starlight en el marc dels Premis Internacionals Starlight, que s’atorguen a entitats que vetllen i treballen per a la defensa i difusió de la llum de les estrelles i l’astronomia.

Aquest reconeixement se suma a la categoria d’ambaixadors Platí del Cel Fosc de la Unió Astronòmica Internacional que va aconseguir el 2019.

El 2019, el parc astronòmic va registrar 35.419 visitants, rècord històric des que va obrir les portes l’any 2009. I és que el cel i les estrelles són un reclam cada vegada més gran per fer turisme a les comarques de Lleida. Una mostra d’això és que el parc ha generat en els últims anys un impacte econòmic al territori d’uns 2,7 milions d’euros anuals, segons confirmen les dades del consell comarcal de la Noguera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta