La Crida acusa Rodamilans de mentir perquè una trentena de temporers dormen al carrer

REDACCIÓ
16-06-2017
  • La Crida acusa Rodamilans de mentir perquè una trentena de temporers dormen al carrer
    Peu de foto: 
    Imatge de la façana de l'Alberg Jericó amb gent dormint a la porta /CRIDA PER LLEIDA

El grup municipal de la Crida per Lleida acusa el regidor Xavier Rodamilans de mentir sobre l'atenció als temporers a la Comissió de Serveis a les Persones. I és que els regidors de la Crida van preguntar sobre quantes places hi havia ocupades a l’alberg Jericó i segons asseguren, el regidor de Polítiques per als Drets de les Persones va respondre que en data de la comissió hi havia 60 places ocupades per temporers sense tenir en compte la resta de persones sense llar que utilitzen aquest servei.

Però la Crida denuncia que l’alberg Jericó està complet des de fa més d’una setmana, i que no s’ha fet el decret d’ampliació de places que va prometre l'equip de govern de l'ajuntament per atendre l'arribada de temporers. Així, des de la Crida assenyalen que han constatat que "hi ha unes 30 persones dormint al carrer davant de l’alberg per la manca de llits disponibles" i subratllen que és un fet confirmat per l’alberg Jericó.

De fet, insisteixen que la mateixa Paeria va informar que l'arribada de temporers aquesta campanya era més alta que altres anys i per això, des de la Crida consideren que les previsions fetes fins ara han quedat obsoletes i que no s'ha resolt la situació habitacional d'aquest col·lectiu tot i les reunions de treball que s'han portat a terme durant l'any.

La Crida, juntament amb altres organitzacions com CGT i Papers per Tothom, porta més de dos anys reclamant que es faci un alberg municipal per als temporers de la fruita i que la Paeria treballi conjuntament amb els sindicats agraris i altres ajuntaments per resoldre el tema de l’allotjament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta