La crisi econòmica és la conseqüència de la guerra d'Ucraïna que més preocupa els espanyols

ACN
Publicat: 
08-09-2022
Actualitzat: 08-09-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La crisi econòmica és la conseqüència de la guerra d'Ucraïna que més preocupa els espanyols
    Peu de foto: 
    Mariona Puig (ACN)

La crisi econòmica és la conseqüència de la guerra d'Ucraïna que més preocupa als espanyols, seguida de prop per la pujada dels preus, segons l'últim Eurobaròmetre publicat aquest dimarts. La tercera conseqüència més temuda pels enquestats a Espanya és que la guerra arribi a altres països, seguida de l'inici d'una guerra nuclear i problemes amb el subministrament d'energia o aliments. A més, un 93% dels enquestats opina que la guerra ha tingut greus conseqüències econòmiques per Espanya i un 70% afirma que el conflicte ha impactat en les seves finances personals. En la situació actual, un 83% dels enquestats a l'Estat està a favor d'una política energètica comuna a la Unió Europea. 

També un 83% dels enquestats assegura que està a favor d'una política comuna en defensa a la Unió Europea. Sobre una política exterior comuna, un 81% es mostra a favor d'aquesta opció, mentre que un 72% dels enquestats està a favor d'incloure nous estats membres els pròxims anys.

En termes generals, un 46% dels enquestats creu que la situació econòmica a Espanya empitjorarà durant els pròxims dotze mesos, 22 punts percentuals més que a l'últim baròmetre publicat a l'hivern.

Comparteix

També t'interessarà