La CUP exigeix a la Paeria l'assumpció de responsabilitats per l'informe d'Antifrau

ACN
Publicat: 
16-11-2022
Actualitzat: 16-11-2022 13:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La CUP exigeix a la Paeria l'assumpció de responsabilitats per l'informe d'Antifrau
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Després de la petició d'una actuació d'investigació que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va enviar a la Paeria l'11 de novembre i de l'anunci de l'Ajuntament de Lleida d'obertura d'un expedient per suposades anomalies en contractació, la CUP ha demanat que es duguin a terme explicacions "urgents" per part del responsable de l'àrea, Toni Postius, així com que s'assumeixin responsabilitats. En un comunicat, la CUP recorda que el 29 de gener de 2021 van portar l'informe intern on s'evidenciaven irregularitats en contractacions d'obres i serveis efectuades per les regidories d'Urbanisme i Esports a l'Oficina Antifrau de Catalunya. La formació anticapitalista creu que ara les explicacions urgents són "ineludibles".

L'informe intern de "Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert" va ser arran de les notícies aparegudes sobre les irregularitats en tres adjudicacions del departament d'Esports denunciades per la mateixa Paeria. Una denuncia que es va ampliar al febrer, després que apareguessin suposades irregularitats també en l'àrea d'Urbanisme. L'afer va provocar una crisi de govern amb la sortida del regidor Sergio González, de Junts, que va abandonar la formació i va passar al grup mixt. Mesos més tard, González va decidir passar-se al PP.

Després de la presentació de l'informe, Antifrau va donar per finalitzada l'avaluació prèvia de versemblança i va iniciar les actuacions d'investigació amb la finalitat de determinar-ne l'abast, així com les possibles responsabilitats que es poguessin derivar de les actuacions municipals denunciades.

Segons va indicar l'alcalde Miquel Pueyo a través d'un comunicat dimarts, l'expedient s'ha iniciat amb la finalitat que si es considera adient, s'investigui si va es va concórrer causa d'abstenció per part dels electes locals.

Comparteix

També t'interessarà