La Cursa Bombers ja bat el seu rècord amb 3.200 inscrits

26-03-2014
Actualitzat: 26-03-2014 16:50
  • La Cursa Bombers ja bat el seu rècord amb 3.200 inscrits

La Cursa Bombers Lleida continuarà sent la més multitudinària de les carreres populars que es disputen a la província. A cinc dies per a la seua celebració, prevista per aquest diumenge, ja són més de 3.200 els atletes que han formalitzat la inscripció, un fet que suposa, d'entrada, un rècord absolut, ja que en l'edició passada van ser 2.741 els qui van prendre la sortida. A més, també s'han inscrit 760 corredors més a les curses infantils que es disputaran dissabte.

La Cursa Bombers ha crescut sense pausa des que va nàixer el 2011. Llavors van ser 1.411 els atletes que hi van prendre part, i ha crescut en més d'un miler en la segona i tercera edicions, si bé l'organització encara confia a assolir els 3.500 aquest mateix any. "No sabem on és el sostre, però el nostre objectiu és que la cursa sigui una festa del running a Lleida", va assenyalar Jordi Martín, un dels responsables de l'organització en l'acte de presentació que va tenir lloc a la delegació del Govern, amb la presència del seu titular, Ramon Farré, i de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre altres.

Aquesta quarta edició comptarà amb dos grans novetats. D'una banda, el recorregut, que canvia substancialment per fer-lo molt més ràpid i més urbà. A diferència de l'any passat, en què una part del traçat discorria per l'antiga N-II, aquesta vegada l'organització ha centralitzat una mica més el recorregut, en el qual adquireixen protagonisme el barri de Cappont i els seus principals carrers, com les avingudes de València i Doctora Castells. La prova també passarà per Pardinyes, encara que aquesta vegada no arribarà fins a la Mitjana.

L'altra gran novetat és la introducció d'una cursa de 5,5 quilòmetres per als aficionats que s'inicien en el món del running, el recorregut de la qual estarà integrat dins del circuit gran de 10 quilòmetres. Poc més de 400 corredors dels 3.200 inscrits actualment són per a la carrera curta, que tindrà la sortida i arribada davant del pavelló 3 dels Camps Elisis, igual que la prova reina. Així mateix, hi haurà un parc infantil i una fira del corredor.