La Cursa de la Cirera de Corbins, solidària amb Arrels

J.C. MONGE
19-05-2020
  • La Cursa de la Cirera de Corbins, solidària amb Arrels

Malgrat que el desconfinament no permet encara la disputa de carreres populars, Corbins ha decidit mantenir l’organització de la Cursa de la Cirera el 31 d’aquest mes, adaptada a la situació actual i dins de la Lliga Ponent Virtual, oferint alhora el seu vessant més solidari, ja que tots els diners que es recaptin a través de les inscripcions es detinaran íntegrament a la Fundació Arrels Sant Ignasi. Com totes les proves d’aquesta Lliga Virtual, cada inscrit correrà la distància que vulgui dins del seu terme municipal. L’organització proposa les distàncies habituals de la Cursa de la Cirera, 5 i 10 quilòmetres, a banda d’una milla –1.609 metres–, per suplir les habituals curses infantils. Jordi Verdú, alcalde de Corbins, explica que també es pot fer caminant, perquè al ser una activitat solidària l’important és que hi hagi la màxima participació possible. Encara que es proposen unes distàncies, cada atleta pot córrer la que desitgi”. La prova es disputarà entre les 9.00 i les 21.00.

Verdú, que va agrair la col·laboració desinteressada d’Iter5, va afegir que “per un costat es tracta de recuperar les sensacions al més aproximades possible a una carrera de veritat i, per un l’altre, i no menys important, hi ha la solidaritat. Tota la recaptació serà per a la Fundació Arrels, per contribuir que puguin portar a terme la seua tasca d’ajudar aquells del nostre entorn que més ho necessiten, especialment ara arran de la greu crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus”, va assenyalar durant la roda de premsa telemàtica mitjançant la qual es va presentar ahir la prova.

La inscripció mínima és de 2 euros, encara que cada participant pot aportar la quantitat que desitgi.

Per la seua part, Roger Torres, president de l’Arrels, va destacar la crisi social que ja es percep. “Desgraciadament, aquesta crisi sanitària provocarà que persones que vivien en una situació de regularitat passin a un estat de vulnerabilitat, augmentant considerablement els casos de persones i famílies que atenem a la Fundació.

Jordi Camats, regidor d’Esports i membre de l’organització, va afegir, per la seua part, que “entre els diferents detalls que se sortejaran hi haurà cinc caixes de cireres de 2 quilos, aportades per productors i empreses locals de Corbins”. Entre els participants també se sortejaran dos dorsals per participar en l’edició del 2021, que s’espera que ja pugui tornar a disputar-se en grup.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next