La Cursa Entre Vinyes espera diumenge 250 atletes

J.C. MONGE
18-10-2019
  • La Cursa Entre Vinyes espera diumenge 250 atletes

El Vilosell acollirà aquest diumenge que ve la sisena edició de la Cursa Entre Vinyes, que organitza el Celler Tomàs Cusiné, amb la coordinació tècnica de l’Associació Esportiva Ekke i la col·laboració de l’ajuntament d’aquesta localitat. La prova espera la participació d’uns 250 atletes, a més d’un centenar de nens que prendran part en les carreres infantils. La Cursa proposa dos recorreguts, un de 15,5 quilòmetres per als corredors i un altre de 7,5 que es pot fer caminant.

La Caminada i Cursa Entre Vinyes del Celler Tomàs Cusiné va nàixer pel desig de crear un esdeveniment esportiu massiu i solidari amb la Fundació Catalana de Lupus, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i captar recursos per a la investigació científica. Tota la recaptació de la prova anirà destinada a la Fundació Catalana de Lupus.

“La saturació d’iniciatives similars en nuclis urbans va suggerir la idea de sortir de la ciutat i això ens va portar a plantejar-ho a l’entorn del grup de cellers de Tomàs Cusiné”, explica Mireia González Antó, directora de comunicació dels Cellers de Tomàs Cusiné.

D’aquesta manera va nàixer el Circuit del Vi, que es va estrenar l’any 2014 i, a més de la carrera d’aquest diumenge, inclou la Cursa Cara Nord, del celler del mateix nom de la DO Conca de Barberà i la Cursa i Caminada Nocturna al Castell del Remei.

La col·laboració de la Fundació Catalana de Lupus amb la Fundació Barça i la relació del mateix grup amb esportistes d’elit fa possible que els participants puguin accedir al sorteig de material esportiu firmat per esportistes d’elit sensibles a la causa d’aquesta malaltia.

Un d’ells és el pilot Isidre Esteve, col·laborador habitual en les activitats del Circuit del Vi i que ahir explicava a Lleida que “estic encantat de col·laborar en totes aquestes iniciatives, així com en totes les activitats solidàries”.

El pilot d’Oliana va recordar que “l’objectiu de la nostra fundació és ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones. Així que som molt sensibles a tots aquests temes”, va explicar el pilot, que tornarà a competir a començaments de l’any que ve al Dakar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?