La curta collita de fruita de pinyol es repeteix a Europa, al caure un 8%

REDACCIÓ
25-05-2018
  • La curta collita de fruita de pinyol es repeteix a Europa, al caure un 8%

La producció de préssecs i nectarines a nivell europeu tindrà un descens entorn del 8 per cent en comparació a les de l’any passat amb una estimació de collita de 3.671.628 tones, segons va explicar ahir el director general d’Afrucat, Manel Simon, durant el 22è Fòrum del Préssec i la Nectarina d’Alcarràs.

Grècia és l’únic país productor que creix (+20%), que recupera el seu potencial productiu, sobretot en pavia (+18%), mentre que països com Itàlia (-16%) i França (-10%), descendeixen la producció.

Caiguda generalitzada a Europa i a Espanya

Després d’un mes de gener inusualment suau, els cultius de fruita de pinyol van patir una successió d’onades de fred, de gelades i de pluja durant els mesos de febrer i març que van afectar els volums i que probablement retardaran les primeres collites. A nivell estatal, i una vegada comptabilitzades les últimes inclemències meteorològiques, està prevista una producció un 14% inferior a la de l’any passat.

En aquest sentit, Simon va recordar que la producció a Lleida pot reduir-se fins a un 17 per cent respecte al 2017, un any caracteritzat per una collita excepcional.

Simon va assenyalar que espera que pel que fa a preus, l’inici de la campanya no serà com la de l’any passat, caracteritzat per cotitzacions de demolició a la producció de Múrcia. A més, va apuntar que no es preveuen solapaments de produccions entre les diferents zones productores, tenint en compte que la campanya de fruita de pinyol a Lleida s’iniciarà amb un retard d’uns deu dies.

D’altra banda, durant la conferència celebrada a Alcarràs, els diferents interlocutors van manifestar que davant de la pèrdua del mercat rus, que va representar més pressió a la resta d’europeus, s’ha de fer un esforç per recuperar el nivell de consum a nivell estatal. A més, van explicar que s’ha de treballar per recuperar el terreny perdut davant les fruites d’aigua o dels lactis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?