La desena Montsec-Montsec espera un miler de ciclistes

S. CAUFAPÉ
09-05-2018
  • La desena Montsec-Montsec espera un miler de ciclistes

La desena edició de la Marxa Montsec-Montsec, que es disputa el dia 19, reunirà prop d’un miler de ciclistes després que l’organització tanqués la inscripció en tot just quaranta dies per garantir la seguretat i la màxima qualitat d’una prova consolidada dins del calendari de la Federació Catalana de ciclisme (FCC). De fet, des del 2009 la Montsec-Montsec forma part del circuit Ciclopirineus de l’FCC i també del calendari Donabike, que es va crear per fomentar la participació femenina –un 8% dels inscrits són dones–, i és la marxa més ben valorada i organitzada segons les enquestes de la Federació Catalana.

Un any més, els ciclistes podran escollir entre tres circuits: Gran Fons (190 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell), Mig Fons (140 quilòmetres i 2.050 metres) i Challenge (80 quilòmetres i 1.300 metres). El 40% dels inscrits han apostat per la primera, mentre que un 45 s’ha decantat pel Mig Fons.

El CC Balaguer atribueix la bona acollida de la marxa al fet que recorre espais com el port d’Àger, el coll de Comiols, la Collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga; així com els serveis que ofereix l’organització abans i després de la marxa. “Una activitat d’aquesta envergadura mostra el nostre territori, la Noguera, i genera uns beneficis econòmics per a la zona, ja que a banda dels participants hem de comptabilitzar els acompanyants i els 160 voluntaris, a més dels serveis de seguretat”, va assenyalar el president del CC Balaguer, Sisco Caus, que també es va referir a l’elevat nombre d’inscrits. “No volem més d’un miler d’atletes perquè prioritzem la bona organització i elevar el nombre d’inscripcions ens provocaria molts més problemes de seguretat. Hem deixat clar que és una marxa no competitiva i, així, no hi haurà ni temps de pas ni trofeus per als primers que arribin a meta. Hi ha un fort compromís amb la seguretat”, va afegir Caus.

Com ja és habitual, la prova arrancarà el dissabte 19 a les 8.00 a Balaguer, on també acabarà. Com a commemoració del desè aniversari, l’organització de la Montsec-Montsec ha creat un mallot especial per a tots els participants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?