La Diada amb més participació lleidatana

LLEIDACOM
12-09-2017
  • La Diada amb més participació lleidatana
  • La Diada amb més participació lleidatana

Després de sis diades de mobilització, l'independentisme va mantenir el pols i va tornar a omplir els carrers de Barcelona amb gent de tot arreu. També de les terres de Lleida. De fet, l'Assemblea Nacional Catalana va notar com la mobilització aquest any es va intensificar fins a nivells "de bogeria" en l'última setmana. Segons Glòria Serra, coordinadora de l'ANC a Ponent, ahir van sortir més de 150 autocars de les diferents comarques de Lleida, uns 130 només de la Plana. Fa dos anys, en què també es van noliejar autocars cap a la capital catalana, en van sortir un centenar del sud de la província. "L'atemptat a Barcelona va frenar les inscripcions, però la manifestació #NoTincPor va animar molta gent a apuntar-se i el debat parlamentari del passat dimecres va despertar la bogeria, no donàvem a l'abast". Des de l'ANC van haver d'improvisar més que mai a última hora, però el resultat van ser 6 trams del carrer Aragó plens de gent amb estalades i samarretes fosforescents. "Ahir, les territorials encara venien a buscar samarretes", diu Segarra.

Entre els trams 401 i 406, es van trobar totes les comarques de Lleida. Música, cares pintades, samarretes d'aquesta i també d'altres edicions de la Diada, barretines i moltes, moltes estelades. Fins i tot una amb una inscripció de reivindicació territorial: "Aubesa".

Tot i que de moments per posar la pell de gallina sempre n'hi ha, el més emotiu de la mobilització no va ser quan va passar la pancarta gegant, ni quan els Castellers de Lleida van pujar una estructura. Va ser el minut de silenci que el milió de persones aplegades al centre de la ciutat va guardar escrupulosament en memòria de les víctimes dels atemptats a Barcelona i a Cambrils el 17 d'agost.

De tornada, a banda dels autocars, desenes de lleidatans van utilitzar el tren per tornar cap a casa, no sense haver de passar per les cues de les entrades a les estacions,que estaven regulades per voluntaris de l'organització per evitar aglomeracions.

De fet, el voluntariat també és un dels aspectes que destaquen des de l'ANC. Unes 150 persones de les terres de Lleida van participar, amb armilles verdes, en l'organització de l'acte als 6 trams designats a les comarques de Lleida al carrer Aragó.

Aquest dimarts 12 no permet gaire descans, perquè l'ANC ja està preparant la campanya per al referèndum, que comença el dia 14 de setembre amb un acte unitari a Tarragona. A la província de Lleida encara no estan confirmats tots els actes, però es preveuen convocatòries informatives repartides per les diferents comarques, a l'estil de la campanya "Garanties". Per si l'ANC no havia tingut prou intensitat, esperen 3 setmanes intenses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?