La dieta de després de Nadal no funciona, què estic fent malament?

21-01-2019
  • La dieta de després de Nadal no funciona, què estic fent malament?

Després del Nadal, molta gent comença un procés de dieta basat en perdre pes el més ràpid possible que se centra en dues qüestions: menjar menys quantitat i amb menys freqüència. L'àrea de Nutrició de HLA promociona el contrari. Cal menjar igual o més quantitat, però sempre aliments més saludables i augmentant la freqüència de menjars al dia. 

Per això només hi ha una clau: el consum de fruites i verdures, així com els cereals integrals, la pasta, el pa o l'arròs integral, sense oblidar els llegums. Aquests aliments aporten gran quantitat de fibra, aigua, vitamines i minerals importants perquè l'estat nutricional sigui adequat. Igualment es recomana consumir tant en menjar com en el sopar un plat de verdura, que ajudi la sensació de sacietat, aportant poques calories i gran quantitat de nutrients. 

Claus per a ajudar-nos 

L'equip de professionals repartits en hospitals HLA de tota Espanya afirmen que, encara que no hi ha trucs per a escurçar el procés de pèrdua de pes, ajuda molt abandonar hàbits com:

  • El consum d'alcohol: són calories buides i no aporten cap benefici (ni tan sols la copa de vi al dia). 
  • Aliments ultraprocessats: no consumir-los i donar pas als aliments naturals o als processats com les llegums o peixos enllaunats i lactis, sempre amb precaució que no tinguin un alt contingut en sal i que no continguin sucres afegits. 
  • Les farines refinades: reemplaçar-les per farines integrals. El consum de productes integrals té una major aportació de fibra en la dieta i a més un major nombre de nutrients, ja siguin vitamines i minerals.
  • Les dietes miracle: cal aprendre els hàbits d'alimentació saludable amb l'ajuda d'un professional i mantenir-los al llarg del temps. 
Especialistes d'HLA Perpetuo Socorro 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next