La dieta a seguir contra la fibromiàlgia

REDACCIÓ
08-03-2021
  • La dieta a seguir contra la fibromiàlgia

La fibromiàlgia és una síndrome crónica clínica caracteritzada per dolor crònic a tot el cos, amb predomini als músculs, a les articulacions de l'esquena i a les extremitats,  amb presència d'una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts. La fibromiàlgia pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social.  El símptoma principal és dolor generalitzat que pot sentir-se com a cremor, una molèstia o punxades, a més d’un gran cansament

Per evitar que els símptomes siguin més greus, és recomanable fer una dieta equilibrada. Així doncs, hem d’evitar conservants, grans processats, sucres refinats i estimulants com la cafeïna. A més, es recomana fer dieta sense gluten, ja que aquest pot contribuir al procés inflamatori present en la fibromialgia. Hem d’evitar tot el possible la carn processada, però podem menjar ocasionalment carn vermella.

Així doncs, el més important es seguir els cinc àpats al dia, tenint com a base fruites i verdures de temporada, a més de cereals (millor si són integrals) i llegums. Respecte a les grasses, utilitzar només les saludables, com l’oliva verge i l’alvocat.

Cal beure d’1,5 a 2 litres d’aigua diàriament, es pot beure també amb infusions: El romaní, cúrcuma, gingebre i alfàbrega ajuden a millorar la resposta al dolor.

També és important menjar un grapat de fruits secs al dia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta