La Diputació aprova destinar 10 milions en ajuts per als municipis

X.R.
17-12-2019
  • La Diputació aprova destinar 10 milions en ajuts per als municipis

La junta de govern de la Diputació va aprovar ahir la convocatòria del pla de dinamització local, dotat amb 10 milions d’euros. Amb aquests ajuts, els municipis poden finançar obres de restauració, rehabilitacions, demolicions i també la redacció de planejaments urbanístics, entre altres actuacions d’àmbit local.

En el marc d’aquests ajuts, cada capital de comarca rebrà 10.000 euros de forma directa i les entitats municipals descentralitzades (EMD), 5.000. La resta de la partida, 9,37 milions, es repartirà de manera proporcional entre tots els municipis, tenint en compte el nombre d’habitants, la quantitat de nuclis de població i la superfície, segons va explicar el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cooperació Municipal, Jordi Latorre. Per la seua part, Lleida ciutat té una consignació fixa de 250.000 euros.

Es poden adherir a la convocatòria les actuacions contractades des de l’1 de gener del 2019

Les inversions que poden optar a aquestes ajudes són les que s’hagin contractat després de l’1 de gener d’aquest any, encara que el termini d’execució es pot estendre fins al 31 de desembre de l’any 2021.

En aquest sentit, Latorre va avançar que l’any que ve es convocarà un nou pla de dinamització. “Aquest és un suport molt important per als ajuntaments, que estaven esperant les subvencions”, va dir el vicepresident. Així mateix, va afegir que és “molt necessari per millorar el finançament dels municipis”. Les corporacions locals poden presentar les sol·licituds per adherir-se a aquestes subvencions fins al pròxim 31 de gener del 2020. Val a recordar que la Diputació va destinar vint milions d’euros al pla de reforç, corresponent a les anualitats del 2017 i el 2018.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta