La Diputació de Lleida aprova una injecció de més de 14 milions d'euros per als consells comarcals

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
24-10-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació de Lleida aprova una injecció de més de 14 milions d'euros per als consells comarcals
    Peu de foto: 
    Ple de la Diputació de Lleida ©Diputació de Lleida

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous un paquet de mesures de finançament de més de 14 milions d’euros per als consells comarcals de la província, que s’aplicarà durant els propers tres anys. La inversió inclou 9,6 milions d’euros a través del Pla de Cooperació Comarcal, 3,6 milions per al Pla de Teleassistència i Prestació d’Urgència Social, i 1,2 milions destinats a un conveni de col·laboració específic amb el Conselh Generau d’Aran.

Agustí Jiménez, vicepresident de la Diputació, ha destacat que els fons del Pla de Cooperació Comarcal es destinaran a cobrir els costos dels secretaris-interventors i els serveis d’assistència tècnica dels municipis de menys de 1.000 habitants. "Aquest pla inclou també el manteniment del sistema ‘Hèstia’, que permet una gestió més eficient dels serveis socials als municipis", ha explicat Jiménez.

Pel que fa al Pla de Teleassistència, amb una dotació de 3,6 milions fins al 2026, aquest finançarà serveis socials com la teleassistència i la resposta a urgències socials als municipis de competència comarcal, inclosa la ciutat de Lleida, que rebrà 300.000 euros per aquests conceptes.

Un altre punt rellevant del ple ha estat l’aprovació d’un conveni de col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran, també fins al 2027, dotat amb 1,2 milions d’euros. Aquests fons es destinaran al foment de la llengua aranesa, la promoció turística i econòmica, la restauració del patrimoni cultural i altres inversions d’interès públic.

En l’àmbit de finances, el vicepresident Marc Baró ha anunciat la rebaixa de la taxa de cobrança de l’organisme Tributs Lleida, que alliberarà 1 milió d’euros anuals per als ajuntaments i entitats que gestionen els seus impostos a través de la Diputació. Aquesta rebaixa suposarà un estalvi directe del 10 al 20% per a la majoria d’entitats locals.

El ple també ha rebutjat una moció presentada per Junts-Impulsem a favor de la gratuïtat del transport i el menjador escolar obligatori, tot i ser una mesura reivindicada per diversos sectors educatius.

Comparteix

També t'interessarà