La Diputació de Lleida defineix el segon Pla d’Igualtat de Gènere

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació de Lleida defineix el segon Pla d’Igualtat de Gènere
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

La Junta de Govern de la Diputació de Lleida ha donat llum verda aquest dilluns al segon Pla d’Igualtat de Gènere de la institució, com a pas previ per a la seva aprovació definitiva en sessió plenària.

Aquest segon pla dona continuïtat a la feina feta des de 2019, quan es va crear l’Àrea d’Igualtat i Cooperació Internacional per tal de donar resposta a les necessitats del món local de la demarcació i acompanyar ajuntaments i consells comarcals en la transformació feminista de la societat.

Amb l’aprovació d’aquest document es redobla el compromís per la igualtat real i efectiva entre homes i dones, així com el respecte als drets de les persones LGTBI+, com a principi que ha de guiar les polítiques de tota la institució. També és un exercici de detecció de tot allò que cal millorar per tal de revertir els greuges existents i que s’han pogut plasmar en la diagnosi feta el darrer any.

El segon Pla d’Igualtat s’estructura en quatre grans línies d’intervenció, que són la transversalitat, la igualtat a la feina, la seguretat i la salut, i la projecció exterior, així com onze objectius operatius i trenta-sis accions concretes negociades i consensuades entre els departaments implicats i la representació sindical del personal de la Diputació de Lleida, a través de la Comissió de Seguiment del Pla d’Igualtat i el personal de l’Àrea d’Igualtat i Cooperació.

Aquest document és fruit d’un treball col·lectiu i ha de ser una eina que interpel·li totes les persones que formen part d’aquesta institució: el personal treballador, directiu i polític. S’ha treballat des del convenciment que tot allò que puguem fer a escala individual tindrà implicacions en l’àmbit col·lectiu i ens permetrà avançar cap a una administració més feminista, que respongui a la voluntat d’una societat que vol ser radicalment tolerant, justa i equitativa.

Les 36 mesures es basen en els àmbits de cultura i gestió organitzativa, comunicació, formació, característiques de la plantilla, coresponsabilitat, salut laboral i assetjament.

La diputada responsable de l’àrea, Helena Martínez, ha dit que “treballem per tal que en els pobles i ciutats del nostre territori s’hi visquin vides dignes, on es garanteixin la igualtat, la llibertat i la justícia de totes les persones”.

En aquesta línia s’ha refermat en la idea que “la Diputació de Lleida té la voluntat i l’obligació de ser un agent més de la transformació democràtica, social, verda i feminista del nostre país. Malauradament, i tot i els avenços que s’han assolit, encara resta molta feina per revertir el greuge que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho. Per tal que aquesta transformació sigui possible, cal aplicar mesures correctores que guiïn la manera de relacionar-nos a tots els nivells i ens permetin erradicar les discriminacions”.

Així, ha afegit que “aquesta institució ha de ser un revulsiu per a tots els ens locals que sumen en la transformació feminista del territori i ha de ser, per si mateixa, una administració exemplar en la lluita per la erradicació de les violències masclistes i per la igualtat real i efectiva entre homes i dones. És per això que necessita d’aquest segon Pla d’Igualtat com a eina que ha de guiar les polítiques de la institució en matèria d’igualtat per als propers tres anys”.

Comparteix

També t'interessarà