La Diputació de Lleida impulsa campanyes per atreure turistes i crea una línia d'ajuts als ajuntaments

REDACCIÓ
26-05-2020
  • La Diputació de Lleida impulsa campanyes per atreure turistes i crea una línia d'ajuts als ajuntaments
  • La Diputació de Lleida impulsa campanyes per atreure turistes i crea una línia d'ajuts als ajuntaments
  • La Diputació de Lleida impulsa campanyes per atreure turistes i crea una línia d'ajuts als ajuntaments

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida impulsarà a partir de la segona quinzena del proper mes de juny dues campanyes de promoció turística del Pirineu i les Terres de Lleida adreçades a captar públic català i estatal amb vista a la pròxima temporada d’estiu, segons ha informat la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, durant la celebració de la Comissió Informativa de Turisme que s’ha celebrat aquest matí de manera virtual. Pujol ha anunciat també una nova línia d’ajuts per un import de 300.000 € adreçada als ajuntaments per donar un impuls al sector turístic, i s’ha acordat destinar fins a 128.000 euros a les federacions d’hoteleria, turisme rural i càmpings de les comarques de Lleida i la mancomunitat d’estacions d’esquí nòrdic del Pirineu lleidatà per incentivar accions promocionals. Aquesta xifra representa un 65 % més de l’import de la subvenció que rebien fins ara. També ha anunciat diferents iniciatives vinculades amb l’àmbit de la comunicació i el màrqueting digital de cara al futur immediat i ha notificat que l’acte de lliurament del 31è Premi “Pica d’Estats” es farà pròximament de manera virtual.

Rosa Pujol ha explicat que “hem hagut d’adaptar la nostra estratègia de comunicació i màrqueting del Patronat davant la nova situació generada arran de la pandèmia i la seva afectació directa al sector turístic”. Pujol ha afegit que aparentment la situació actual afavorirà el turisme de proximitat i més sostenible pel temor a fer grans desplaçaments. En aquest context ha explicat que les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida esperen rebre una bona resposta per part del públic, atès que hi ha moltes ganes de sortir i gaudir d’espais de natura, de practicar activitats de turisme actiu en llibertat sense gaire concentracions de gent. Tot un seguit d’atributs que defineixen precisament el nostre turisme. A més a més, el factor de proximitat el tenim garantit perquè anualment el 56 % dels turistes que ens visiten i el 60 % de les pernoctacions que es porten a terme als establiments d’allotjament turístic de les comarques lleidatanes corresponen a turistes procedents de Catalunya i un 24 % és estatal, mentre que el turisme internacional, que ara sembla que tindrà més dificultat per venir, representa un 16 % aproximadament.

Rosa Pujol ha fet aquestes declaracions durant la celebració de la Comissió Informativa de Turisme de la Diputació de Lleida que ha presidit, on ha donat compte de les actuacions que ha dut a terme el Patronat de Turisme durant tot el període de confinament i les iniciatives que a partir d’ara està treballant per atraure turistes a les comarques de Lleida durant els propers mesos.

El Patronat de Turisme treballa en diferents iniciatives encaminades a fomentar encara més la promoció de l’oferta turística de Lleida amb actuacions adreçades tant als ciutadans de les mateixes comarques de Lleida, és a dir als consumidors locals, com als residents a la resta del conjunt de Catalunya com a públic de proximitat i molt predisposat a visitar el territori de Lleida per fer-hi escapades o passar-hi les vacances d’estiu. També treballem en una tercera esfera d’actuacions adreçades al mercat estatal.

Amb aquest objectiu el Patronat focalitzarà les accions de promoció cap a un públic de proximitat, consumidor de productes de natura i de turisme actiu i al qual li agrada practicar activitats en espais oberts i sense massificació turística.

El Patronat treballa en diferents iniciatives en l’àmbit de la comunicació i amb diferents suports. Entre aquestes actuacions destaquen dues campanyes de publicitat per un import de 500.000 €. L’una la impulsarà directament el Patronat de Turisme i anirà adreçada al mercat de Catalunya per incentivar la visita a les contrades lleidatanes, amb una inversió de 300.000 €. La segona campanya es fa conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme i amb els patronats de les quatre diputacions catalanes per dur a terme una acció potent de promoció conjunta del territori a escala estatal que posarà en relleu les singularitats de cada territori. L’aportació del Patronat de Turisme en aquesta segona acció promocional serà de 200.000 €.

Al marge de les campanyes específiques publicitàries el Patronat impulsa, entre d’altres projectes de comunicació, un programa de 22 capítols amb la Xarxa de televisions locals de Catalunya que recorrerà el conjunt del nostre territori. Es tracta d’un projecte audiovisual que neix amb la voluntat d’ajudar a revitalitzar el sector turístic lleidatà després de la crisi sanitària mundial de la Covid-19 que ha suposat una paràlisi total. Un producte que posa l’accent en els atributs propis del turisme de Lleida: AUTÈNTICA, DIFERENT, NATURAL I SOSTENIBLE. També la revista Descobrir Catalunya treballa en un especial de 12 pàgines destinat a promoure la nostra destinació entre el públic de proximitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...