La Diputació de Lleida s'afegeix al manifest per reclamar un confinament "més estricte"

ACN
Publicat: 
23-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació de Lleida s'afegeix al manifest per reclamar un confinament "més estricte"

La Diputació de Lleida s'ha afegit al manifest unitari del municipalisme català #Aturemelcovid19 per reclamar al govern de l'Estat un confinament "més estricte". Ho ha anunciat a les xarxes socials el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha afegit que el municipi de Bellvís (Pla d'Urgell), d'on és alcalde, també s'hi ha sumat. En el manifest demanen que tothom es quedi a casa excepte els treballadors de serveis essencials davant la crisi del coronavirus. 

Davant la situació excepcional que està vivint Catalunya i bona part del món, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) han elaborat el manifest #Aturemelcovid19, amb la voluntat de transmetre un missatge d'unitat i reivindicació del món local davant de la pandèmia global, demanar un confinament efectiu, alhora que posa l'accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya.

El manifest, a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, també demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l'excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, amb l'objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió. 
 

Comparteix

També t'interessarà