La Diputació de Lleida se suma a les Jornades Europees de Patrimoni

REDACCIÓ
30-09-2021
  • La Diputació de Lleida se suma a les Jornades Europees de Patrimoni

La Diputació de Lleida se suma a les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya que se celebraran els dies 8, 9 i 10 d’octubre i que serveixen per apropar a la ciutadania la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural del país. En aquest sentit, obrirà les portes de l’edifici del Palau de la Diputació per a la seva visita, coincidint amb el 30è aniversari de la celebració d’aquestes jornades.

L’edifici del Palau de la Diputació de Lleida, obra de Celestí Campany, va ser inaugurat l’any 1898, i va ser construït sobre l’antic Hospici de la ciutat bastit a finals del segle XVIII, entre els anys 1789 i 1795. Al seu soterrani es conserven restes de les antigues adoberies medievals.

Pel que fa a l’exterior, en destaca la façana principal del carrer del Carme, amb l’impressionant treball de forja del balcó del Serraller del 1761; la façana posterior, de la rambla de Ferran, amb les pintures de Josep Minguell, i la façana lateral del carrer de la baixada de l’Audiència.

Al seu interior, és remarcable l’escala principal amb les pintures murals de Jaume Minguell al primer tram i Josep Minguell al segon; la Sala Viladrich i el Saló de Plens amb les vidrieres dels balcons que s’obren al carrer de la baixada de l’Audiència i presidida pel mural del pintor Víctor Pérez Pallarès. Ambdues sales estan adornades amb quadres dels pintors Gili Roig i Miquel Viladrich, entre altres artistes del valuós fons pictòric de la Diputació de Lleida.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?