La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 M€ destinat a despesa d’inversions per als ajuntaments i EMD

REDACCIÓ
10-08-2020
  • La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 M€ destinat a despesa d’inversions per als ajuntaments i EMD
  • La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 M€ destinat a despesa d’inversions per als ajuntaments i EMD

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha signat aquest matí un préstec per la quantia de 10 milions d’euros amb l’entitat Cajamar Caja Rural. Aquests diners van destinats al Pla d’Inversions per a Ens Locals que s’aprovarà al proper Ple del mes de setembre, i que té com a finalitat ajudar les entitats locals en l’execució d’inversionsals seus municipis i, al mateix temps, impulsar l’economia productiva del territori.

El crèdit té una durada de 10 anys a un interès variable d’Euribor a 3 mesos+0’80. Cajamar ha estat l’entitat escollida d’entre cinc diferents entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta, per ser la que ha proposat millors condicions.

La signatura s’ha dut a terme aquest matí per tenir-ne disponibilitat el més aviat possible per poder aprovar el nou Pla d’inversions. Joan Talarn ha explicat que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d’Inversions per a Ens Locals es pugui fer efectiu arran de l’aprovació en el proper Ple de les bases i de l’assignació econòmica a cada ens local. Seguint el mateix criteri com s’ha fet fins ara en la resta de plans, la voluntat de la Diputació de Lleida és que el repartiment d’aquests diners sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per lluitar contra el despoblament i l’envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?