La Diputació dona suport a la Festa de l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues

REDACCIÓ
Publicat: 
05-12-2022
Actualitzat: 05-12-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació dona suport a la Festa de l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi ha participat aquest diumenge en la Festa de l’Oli Nou de Cervià de les Garrigues, certamen organitzat per l’Ajuntament de Cervià i la Cooperativa del Camp de Cervià amb el suport de la Diputació de Lleida.

Després d’un esmorzar popular amb oli nou i productes locals que ha tingut lloc a la Cooperativa, Accensi s’ha incorporat a la celebració i, acompanyat per l’alcaldessa de Cervià de les Garrigues, Mercè Rubió, i el president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha efectuat una visita al molí.

El vicepresident ha destacat que la Fira de l’Oli Nou de Cervià és una de les millors respostes que podem donar davant les adversitats del sector, ja sigui per la crisi de preus o el canvi climàtic. “Cal que defensem arreu i amb els mitjans que tinguem a l’abast la producció de qualitat que es produeix a les comarques de Lleida. Quan parlem d’oli d’oliva verge extra, som conscients que parlem d’un gran producte. De ‘l’or líquid’ de la gastronomia, no només pel gran valor culinari i gran sabor, també perquè aquest producte ens identifica com a territori, social, cultural i paisatgísticament”, defensa Accensi.

La Festa de l’Oli Nou de Cervià se celebra cada any per tal de donar a conèixer i promocionar els primers olis de l’any. A banda dels ja esmentats, la festivitat ha comptat amb diversos actes durant tot el matí i ha inclòs visites guiades al molí, un tast d’olis guiats, un dinar popular. Els visitants també han pogut gaudir de parades amb productes artesanals.

Comparteix

També t'interessarà