La Diputació refunda GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica

ACN
Publicat: 
22-06-2021
Actualitzat: 22-06-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació refunda GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica
  • La Diputació refunda GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica

La Diputació de Lleida ha decidit refundar GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica per contribuir a la "transformació" de Ponent. El projecte que canviarà de seu, impulsarà nous programes, crearà una oficina de captació d'inversions i tindrà un Consell Consultiu amb representants de tots els sectors. El president Joan Talarn ha dit que la xarxa de 13 centres d'empresa i innovació (CEI) existents a les comarques de Ponent servirà per posar al servei del món local la capacitat d'influència i assessorament d'aquest ens público-privat que va néixer arran de la crisi econòmica de 2008 i que a partir de l'1 de juliol es traslladarà de Mercolleida a les dependències de la corporació provincial.

Joan Talarn ha dit que la refundació de GlobaLleida s'impulsa per contribuir de manera més "eficient i eficaç a l'ambiciós projecte de transformació econòmica de les Terres de Lleida. En una roda de premsa celebrada a Mercolleida, Talarn ha estat acompanyat per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de GlobaLleida, Ramon Roca, entre d'altres.

Talarn ha dit sobre la integració de la marca GlobaLleida a la Diputació de Lleida, que això suposa integrar "l'experiència" dels darrers anys per ajudar a la creació d'un ens sòlid i amb capacitat financera per tirar endavant els projectes que el territori consideri necessaris. La refundació suposa també integrar el personal de la Diputació que fins ara estava adscrit a aquest ens per tal de guanyar en agilitat administrativa a l'hora de prendre les millors decisions per al teixit productiu. D'una banda, per ajudar a fixar la població al territori, i de l'altra, per estendre la seva capacitat d'influència i assessorament al món local i econòmic.

Talarn ha detallat, en aquest sentit, que cada CEI disposarà d'una Oficina GlobaLleida, que oferirà a les comarques el catàleg de serveis i programes de GlobaLleida per tal de poder implementar-los a escala local. Cada CEI disposarà d'una persona tècnica que farà d'enllaç amb les oficines centrals de GlobaLleida a la capital del Segrià.

Entre les atribucions que tindrà el nou ens, hi figuren la de potenciar programes propis, com són el 'T'acompanyem', el 'Lleida start-up' i el 'Programa Enforma', així com la formació als tècnics del món local en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local. De la mateixa manera, es crearan programes nous, com són un programa de creixement d'empreses (destinat a empreses amb 5 anys o més d'antiguitat); es faran trobades de networking (entre empresaris o emprenedors del territori en diferents eixos temàtics); i es posarà a disposició del territori un observatori socioeconòmic per facilitar dades de la situació de la demarcació de Lleida en aquest àmbit.

Talarn també ha avançat que, dins l'esperit de refundació de GlobaLleida, es vol crear una Oficina de captació d'inversions en la qual tingui un paper destacat la Cambra de Comerç de Lleida i que pugui comptar amb la participació de tots els membres del G6 (Diputació, Generalitat, Paeria, Universitat de Lleida i les cambres de comerç de Tàrrega i Lleida).

Finalment, el president de la Diputació ha anunciat que GlobaLleida tindrà un Consell Consultiu per a la Transformació Econòmica, amb participació del món empresarial i financer, però també de l'àmbit de les humanitats, per tal de disposar d'una "mirada de 360 graus" de la realitat econòmica de les terres de Ponent.

Per la seva part, Miquel Pueyo ha destacat l'alineament de totes les institucions del territori, una cooperació que, en el context actual, és "més important que mai". Pueyo ha dit que a partir de l'1 de juliol "no desapareix res", sinó que es fa "una transformació" que es traduirà en una redistribució de personal i de serveis de promoció econòmica basada en un "nou model de gestió i de cogovernança".

Comparteix

També t'interessarà