La Diputació vol estalviar un milió en cartes cada any

R. R.
14-09-2018
  • La Diputació vol estalviar un milió en cartes cada any

La Diputació vol estalviar fins a un milió d’euros a l’any en cartes. Es tracta de notificacions i comunicacions d’impostos municipals que emet l’organisme autònom de recaptació de tributs (OARGTL), i que ara suposen mig milió de trameses postals. Per fer-ho ha posat en marxa un sistema perquè els contribuents puguin rebre-les a través de correu electrònic o per missatges de telefonia mòbil SMS. L’ens ha comunicat a unes 20.000 empreses, entitats i altres persones jurídiques que l’alta és obligatòria per llei. Per als particulars, aproximadament 190.000 persones, serà voluntària.

El president de la Diputació, Joan Reñé, i el director de l’organisme, Xavier Monné, van indicar que el nou sistema és ambientalment més sostenible que el correu i van assenyalar avantatges tant per als contribuents com per als municipis que deleguen el cobrament de tributs. Els primers rebran informació al moment sobre pagaments i eventuals retards, la qual cosa pot reduir la imposició de recàrrecs. Per als consistoris, l’estalvi en cartes contribueix a evitar que la Diputació hagi d’augmentar el percentatge que rep pels cobraments, d’entre el 2% i el 4%.

D’aquesta xifra, al voltant d’un deu per cent correspon a empreses, associacions i altres persones jurídiques, mentre que la resta són particulars. Per la seua banda, Joan Reñé va apuntar que cada ple de la Diputació aprova noves delegacions d’impostos per part d’ajuntaments.

 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta