La duana de Lleida estrena l’ampliació dels molls

REDACCIÓ
07-07-2018
  • La duana de Lleida estrena l’ampliació dels molls

Edullesa va estrenar ahir la remodelació i ampliació dels molls, que han passat de sis a set. Dos camions carregats de préssecs, nectarines, prunes i melons que sortien cap a l’illa de l’illa de la Reunió, a l’oceà Índic, van ser els primers a passar per aquestes noves instal·lacions. Ara, la duana lleidatana emprendrà una segona fase d’obres per construir una cambra frigorífica que permeti el trànsit de carregaments de carn. D’aquesta manera, Edullesa es convertirà en la primera duana interior de Catalunya.

Les dos fases de reforma i ampliació d’Edullesa costaran un total de 450.000 euros. Amb aquestes, la duana de la capital del Segrià doblarà la capacitat d’inspecció a les instal·lacions, dels 3.500 camions anuals als 7.000 vehicles. Tant la Diputació de Lleida com la Paeria proporcionaran capacitat financera a Edullesa per poder fer-se càrrec de les despeses de les obres.

L’ampliació d’Edullesa també serà fonamental per atendre la previsió d’una demanda creixent de certificacions després del Brexit ja que, amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, totes les exportacions al país hauran de passar per duana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Quan i com acostumes a escoltar la ràdio?