La factura de la llum al centre de Mollerussa cau un 90% després de reformar l'enllumenat

J.G.M.
04-03-2020
  • La factura de la llum al centre de Mollerussa cau un 90% després de reformar l'enllumenat

L’ajuntament de Mollerussa ha reduït en un 90% la factura de la llum al centre després de la reforma de l’enllumenat públic que es va dur a terme a través del Pla de Barris. Les obres van incloure la reforma total dels punts de llum, el cablatge elèctric soterrat i els quadres de comandament de les places de l’ajuntament, Manuel Bertrand, Major i Pla d’Urgell i carrers adjacents. L’estalvi s’ha aconseguit a través de l’ús d’il·luminació amb tecnologia led, la reducció dels nivells lluminosos i la desconnexió d’una part de la instal·lació a partir de les 12 de la nit. Així mateix, el conjunt de la instal·lació està monitoritzat per un sistema de control a distància que permet mesurar els paràmetres de funcionament i detectar les deficiències.

Així mateix, segons fonts municipals, el disseny de l’enllumenat s’ha fet amb criteris de singularitat per crear espais agradables per al vianant i que permetin alhora potenciar l’entorn des del punt de vista residencial, comercial i de serveis.

La reforma de l’enllumenat públic d’aquesta zona es va finançar a través de fons europeus. Va rebre una aportació del 50% a través de la línia d’ajuts Projectes d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni (FEDER-POPE 2014-2020), promoguda per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE), adscrit al ministeri de Transició Ecològica. El finançament del 50% restant va anar a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’ajuntament de Mollerussa i els veïns. L’actuació a la plaça Pla d’Urgell no es va incloure finalment en aquesta línia d’ajuts.

La reforma també ha permès aconseguir una reducció en un 47% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEI).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?