La fallida d’una firma deixa tres-centes famílies sense connexió de gas

MARIA MOLINA
05-03-2020
  • La fallida d’una firma deixa tres-centes famílies sense connexió de gas
    Peu de foto: 
    Foto EnergyNews

Els ajuntaments de la Granadella i Castelldans, a les Garrigues; Artesa i Puig­verd de Lleida, al Segrià; i Barbens, al Pla es constituiran en plataforma per mediar pels veïns afectats per la suspensió de l’activitat de l’empresa Enerkia, comercialitzadora de gas a domicilis i empreses, que ha deixat més de tres-cents veïns sense connexió al nou servei després d’abonar part de la factura.

Segons l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, el problema es remunta a l’any 2017, quan es van fer els primers contractes. En total, s’hi van apuntar uns 90 veïns i 40 han fet pagaments, alguns d’entre 2.000 i 3.000 euros. No descarten acudir als tribunals. Per la seua part, l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, va assenyalar que al seu municipi hi ha uns 40 implicats que han avançat diners. “No obstant, no podem denunciar la firma ja que la conselleria d’Empresa els va prorrogar un any el contracte i poden buscar fórmules per donar servei”, va indicar.

Alguns veïns han abonat entre 2.000 i 3.000 euros i d’altres n’han pagat fins a 10.000

A Artesa de Lleida, l’edil Pere Puiggròs va explicar que “portem un any i mig amb aquesta problemàtica perquè els veïns d’uns 70 habitatges recuperin els diners”. A Puigverd, els 80 implicats ja han creat una plataforma perquè, segons l’alcaldessa, Sandra Barberà, han entregat imports d’uns 10.000 euros. A Barbens hi ha 52 damnificats més, alguns han sol·licitat crèdits i també n’hi ha que han abonat la instal·lació. “L’objectiu és aconseguir que la plataforma faci intervenir la conselleria d’Empresa”, va explicar l’alcalde, Andreu Benet.

Els alcaldes van assenyalar que des de fa setmanes no poden contactar amb la firma. Aquest diari també ho va intentar sense èxit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta