La Fecasarm reclama l'obertura immediata de l'oci nocturn

ACN
Publicat: 
24-01-2022
Actualitzat: 24-01-2022 19:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fecasarm reclama l'obertura immediata de l'oci nocturn
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

La Fecasarm ha reclamat a la Generalitat l'obertura immediata de l'oci nocturn per tenir "un rodatge" de cara a esdeveniments com el MWC, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març. "Els locals funcionen amb programacions, reserves i previsions de compra. Si no obren ja, no es podrà fer res d'això i l'afectació serà molt gran", ha apuntat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. "Cal una rectificació urgent. Si es pot obrir demà no cal esperar set ni quinze dies", ha insistit Boadas el dia abans de la reunió amb el Govern per desencallar la situació de l'oci nocturn. "Hi anem força desanimats perquè demà ja s'haurà decidit què es farà en els propers dies", ha afirmat pessimista el secretari general de la Fecasarm.

"Nosaltres el que volem és que es reobri com més aviat millor l'oci nocturn legal. Sense toc de queda, l'únic que fa ara la Generalitat és fomentar els botellots i les festes il·legals", ha apuntat Boadas. "És totalment temerari", ha puntualitzat el secretari general de la Fecasarm, que també ha volgut dirigir un missatge al conseller de Salut, Josep Maria Argimon. "Sempre decideix tancar les activitats d'un dia per l'altre i sense donar cap tipus de marge. Ara li reclamem la mateixa celeritat a l'hora de reobrir sectors com el nostre", ha etzibat Boadas, que també ha carregat contra la pròrroga de les mesures restrictives "sine die" i la no territorialització de les restriccions a Catalunya.

"A banda, les mesures s'han demostrat totalment ineficaces i contraproduents. Només cal veure la incidència disparada de Catalunya, comparada amb Andalusia o Madrid que tenen l'oci nocturn i la restauració oberta i sense cap tipus de restricció", ha continuat el secretari general de la Fecasarm. "La Generalitat podria haver rectificat a temps i no ho ha fet", ha denunciat Boadas, que ha finalitzat reclamant una compensació per les pèrdues acumulades pel sector de l'oci nocturn i la restauració. "Tenim pèrdues de 35.000 MEUR i els ajuts aprovats no arriben als 100 MEUR. És miserable i una burla als nostres sectors", ha conclòs el secretari general de la Fecasarm.

Comparteix

També t'interessarà