La Federació Catalana de Voleibol busca àrbitres

J.C. MONGE
01-12-2017
  • La Federació Catalana de Voleibol busca àrbitres

La Federació Catalana de Voleibol va posar ahir en marxa un curs de formació d’àrbitres davant de la urgent necessitat de cobrir les carències del voleibol lleidatà, que no pot cobrir tots els partits que es juguen els caps de setmana. “El vòlei ha crescut molt a Lleida i no hi ha prou àrbitres”, explica Quim Ventura, responsable de la comissió tècnica arbitral de l’FCV. “En aquests moments a Lleida només hi ha tres àrbitres, per la qual cosa hi ha setmanes que queden quatre o cinc partits per cobrir i moltes setmanes són dos o tres en els quals no podem designar col·legiats.”

Davant d’aquesta situació, són els mateixos clubs els que s’encarreguen que un voluntari arbitri el partit. “La Federació ens avisa cada setmana dels partits que es queden sense cobrir i nosaltres busquem un jugador o un entrenador del club, que s’encarregui d’arbitrar”, explica Vanesa Ortega, exàrbitre de categoria nacional i una de les responsables del Balàfia Vòlei. “Quan passa això, li comuniquem a l’equip rival qui serà la persona que arbitrarà el partit, però poden negar-se a jugar i llavors cal ajornar l’encontre”, afegeix.

Ortega explica que “la falta d’àrbitres s’ha accentuat en els últims anys i això d’aquesta temporada ja és extrem. Per aquest motiu, des dels clubs, hem fet una campanya de captació d’aspirants, que són els que faran el curset”, al qual s’han apuntat 58 joves. “Per què falten àrbitres?, primer perquè ser àrbitre no és especialment atractiu”, reconeix Ventura. Els aspirants faran un curs de quatre hores teòriques, després faran pràctiques en dissabte i han de xiular 20 partits al llarg de la temporada per adquirir la titulació Territorial B.

“Perquè no estiguin sols, en els partits els acompanyarem Montse Nadal i jo mateixa, que també som àrbitres, perquè se sentin acompanyats”, afegeix Ortega. “També hem demanat paciència als entrenadors, que no els pressionin, perquè no servirà de res si no es queden com a col·legiats.”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?