La Federació d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran recolza la candidatura olímpica

REDACCIÓ
11-01-2019
  • La Federació d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran recolza la candidatura olímpica

La Federació Regional d’ERC de l’Alt Pirineu i Aran “dóna suport” a la iniciativa del Govern català de presentar la candidatura el Pirineu Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern el 2030. Després de realitzar aquesta tardor trobades veïnals a totes les comarques pirinenques, i de recollir els arguments a favor i en contra, la formació republicana va acordar sumar-se al suport al projecte olímpic.

Malgrat aquesta decisió, ERC va matisar que valorarà el seu posicionament “quan la candidatura es materialitzi en el projecte, que ha de definir amb tot detall l’esdeveniment”. En tot cas, la federació ha tingut en compte “el fet que es prioritzi la sostenibilitat i que els Jocs es puguin repartir pel territori”.

De les reunions locals, també han captat que la població pirinenca valora molt positivament “l’efecte de promoció del Pirineu català internacionalment” i “l’impuls que pot comportar aquest esdeveniment per als esports d’hivern”. Un aspecte comú que ha sorgit en totes les trobades partits que ha fet ERC és “la necessitat urgent que té l’Alt Pirineu i Aran perquè es materialitzin les inversions necessàries per garantir l’accés a les telecomunicacions de tots els pobles”, així com “l’accés als pobles amb seguretat i la millora de les comunicacions transversals”, que es resumeixen principalment a la carretera N-260 (Eix Pirinenc). Unes necessitats que veuen com a “elements clau per frenar la despoblació i per al desenvolupament econòmic”. Per aquest motiu, no volen “que es condicionin aquestes inversions a la celebració dels Jocs, sinó que es pressupostin i es calendaritzin com més aviat millor”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta