La Festa del Vi guanya públic i vendes

s. diego
27-10-2014
  • La Festa del Vi guanya públic i vendes

Bon ambient, bon temps i bon vi. És la combinació que ha ofert aquest cap de setmana la plaça de la Llotja de Lleida en la sisena edició de la Festa del Vi de Lleida, que ahir va tancar portes batent rècords de participació. Segons els organitzadors, han passat per la fira durant els dos dies més de 6.000 persones que han tastat els caldos de 17 cellers de la DO Costers del Segre i les tapes d'una desena de restaurants.
El tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, va fer ahir un balanç molt satisfactori de la fira, tant per part de Turisme de Lleida, organitzadora de la trobada enogastronòmica juntament amb la Ruta del Vi, com per part dels cellers i empreses participants, que han sigut 25. Els seus responsables van coincidir a afirmar que l'increment de vendes respecte a l'any passat és d'un 20 per cent.
Larrosa també va valorar positivament el fet que la festa s'hagi allargat aquest any una tarda més, ja que ha permès als visitants atansar-se a tastar vins i tapes durant tot el diumenge. La sisena Festa del Vi ha comptat amb 70 referències de caldos de la demarcació.
En el marc d'aquesta edició s'ha reconegut amb una placa commemorativa el centenari del Celler Raimat.

La Ruta del Vi, a l'alça

D'altra banda, Tomàs Cusiné, president de la Ruta del Vi de Lleida, va destacar ahir la "feina ben feta" després dels primers cinc anys de la constitució de la Ruta. Cusiné va parlar de la col·laboració entre l'administració, que amb el turisme enogastronòmic "vol potenciar una alternativa al turisme de sol, platja i esquí", i el sector privat, amb més associats cada any a la Ruta. L'últim any ha rebut uns 35.000 visitants, la majoria catalans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?