La Fira d'Arbeca virtual es bolca en la gastronomia

MARÍA MOLINA
22-11-2020
  • La Fira d'Arbeca virtual es bolca en la gastronomia

El II Simpòsium de l’Oliva Arbequina online va centrar ahir els actes de la 37 edició de la Fira de Santa Caterina, d’Arbeca, virtual. Aquest any s’ha abocat a l’àmbit culinari i gastronòmic de l’oli i per explicar-ho hi van participar cuiners de talla d’Ada Perellada, Dani Garcia Peinado, Fina Puigdevall i Vicent Guimerà, a banda de Toni Massanésdirector general de la Fundació Alícia.

L’acte va acaparar l’atenció de molts seguidors, més d’un centenar en alguns moments, al canal de Youtube municipal pel qual pot tornar a veure’s la jornada tècnica, segons va explicar l’alcalde, Sergi Pelegrí. Van presentar el simposi el president de la Diputació, Joan Talarn, i el del consell de les Garrigues, Jaume Setó, i va ser clausurat per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. Avui els restaurants de la població faran menjar per emportar i la ràdio municipal emetrà falques promocionals.

Segons Pelegrí, l’any que ve es farà el possible per tornar al format presencial i celebrar la divuitena edició de la Fira de l’Oliva Arbequina recuperant el mercat artesanal i amb un pavelló específic per exposar tot el procés artesanal de la producció de l’oli fins que arriba al consumidor. Aquest any no ha pogut ser per la Covid-19, encara que s’havia pensant a instal·lar una carpa, projecte que es reprendrà el 2021.

Comparteix

També t'interessarà