La Fira de Sant Josep de Mollerussa, enguany amb un 44% més d'expositors que l'any passat

ACN
15-03-2022
  • La Fira de Sant Josep de Mollerussa, enguany amb un 44% més d'expositors que l'any passat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La 149a edició de la Fira de Sant Josep de maquinària agrícola de Mollerussa compta amb 224 expositors directes confirmats, xifra que representa un 44% més que l'any passat. El certamen recupera força després de dos anys marcats per la pandèmia, ja que al 2020 es va cancel·lar i al 2021 es va celebrar en unes dates no habituals al mes de juny. L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que les xifres de participació se situen al voltant del 90% del que seria un any "normal" quan no hi ha participació de les firmes de tractors al certamen, com és el cas d'enguany. Creix també l'espai expositiu fins als 17.000 metres quadrats, un 27% més.

Solsona ha assenyalat que la fira d'enguany transcorre en un context polític marcat per la crisi que suposa la invasió d'Ucraïna i la incidència que suposa per al sector agrari. Així mateix, ha destacat que el certamen coincideix amb la gran mobilització que la pagesia ha convocat a Madrid per la crisi de preus i també l'encariment dels carburants i les energies. Per aquest motiu, Solsona ha dit que intentaran "vestir" la fira amb un punt d'ànima de reivindicació.

De la seva banda, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha comentat com a curiositat que per primera vegada només han tingut 9 mesos per preparar la Fira de Sant Josep, ja que la darrera va ser al juny de 2021. En qualsevol cas, ha posat en valor el fet de recuperar les dates habituals ja que això "ho facilitat molt". Dels 224 expositors, un total de 96 estaran situats al recinte exterior; 100 seran als pavellons firals, i 28 al Saló de l'Automòbil ubicat a les piscines municipals, on hi ha un 100% d'ocupació i 700 vehicles en exposició. Un 69% dels expositors provenen de la demarcació de Lleida.

Les mesures covid seran les marca la normativa actual i per tant només caldrà portar la mascareta a l'interior dels pavellons firals. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, serà l'encarregada d'inaugurar la Fira el divendres a les 11 del matí i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, farà la cloenda diumenge a les sis de la tarda.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?