La fiscalia obre una investigació sobre la gestió de Club Banyetes de Lleida

ACN
28-11-2019
  • La fiscalia obre una investigació sobre la gestió de Club Banyetes de Lleida

La Fiscalia de Lleida ha obert una investigació sobre la gestió de Club Banyetes. Així ho han confirmat a l'ACN fonts judicials després que dimecres la Paeria ho denunciés tant a la fiscalia com a l'Oficina Antifrau de Catalunya. El nou equip de govern de la Paeria ha aportat documentació perquè s'investiguin possibles delictes de corrupció en la gestió d'aquest club infantil creat al 2006. Apunten al seu impulsor, Jesús Costa, de qui consideren que s'hauria apropiat de forma indeguda 810.000 euros dels comptes municipals. L'advocat que representa Costa, Pau Simarro, ha dit que encara no han rebut còpia de la denuncia presentada a fiscalia i que el seu client assegura no haver comès cap "il·legalitat".

Les irregularitats que va denunciar aquest dimecres la Paeria sobre la gestió del Club Banyetes es basen en sospites de delictes de tràfic d'influències, apropiació indeguda de la marca i extorsió o suborn. Tot i que van apuntar al creador del Cargol Banyetes i director de club quan estava al capdavant de la Fundació del Paisatge Urbà, des de la Paeria no es descarta que hi hagi moltes més persones implicades d'anteriors governs en aquestes irregularitats i per això volen que s'investigui.

Jesús Costa ha fet saber a través de la seva defensa, que ha estat encarregada a l'avocat Pau Simarro, que encara no tenen còpia de la denuncia presentada a fiscalia. Així mateix, assegura que no ha comès cap "il·legalitat", i que "tot plegat és difamatori" contra la seva persona. 
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?