La Flama del Canigó torna a encendre la festa de Sant Joan a Tàrrega

REDACCIÓ
Publicat: 
24-06-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Flama del Canigó torna a encendre la festa de Sant Joan a Tàrrega
  • La Flama del Canigó torna a encendre la festa de Sant Joan a Tàrrega

En el seu periple per les terres de Lleida, la Flama del Canigó s’ha aturat un any més a Tàrrega per exalçar la gran festa en honor dels Països Catalans. La capital de l’Urgell s’ha mantingut fidel a la tradició de Sant Joan i ha ofert avui una lluïda rebuda institucional al foc dut des dels Pirineus pels ciclistes de la Penya Pedal de Bellpuig. Els actes s’han traslladat aquesta vegada al Camp dels Escolapis, espai de grans dimensions que s’ha ajustat a les mesures de seguretat sanitària amb aforament limitat i reserva prèvia de seient.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Cultura, Carlos Vílchez (que ha estat l’encarregat d’encendre el peveter), han cedit l’honor de llegir el Manifest als portaveus d’Òmnium Segarra – Urgell, Montserrat Aloy i Albert Claramont. El text, enguany obra de l’activista social i política Daniela Grau, conclou amb aquesta frase: “Som els Països Catalans, una nació en marxa amb diferents ritmes i un mateix objectiu. Volem els drets i les llibertats de les nacions lliures i independents”. El públic també ha gaudit de l’actuació pirotècnica dels petits Diablets de BAT i d’una audició de sardanes amb la Cobla Tàrrega.

La celebració de la nit més curta i màgica de l’any, organitzada conjuntament per Agenta i la Regidoria de Cultura, recupera de mica en mica la normalitat a Tàrrega. Així, enguany s’han pogut recuperar activitats pròpies de la revetlla com la Baixada de Falles de Secà (que recreen el descens de teies típic del Pirineu), l’encesa de la gran foguera, el sopar popular, un concert (amb el hip-hop de Senyor Oca i el pop-folk d’Inversen Band) i un castell de focs.

Comparteix

També t'interessarà