La frontera d'Andorra reobre avui però sols per a veïns del Principat

REDACCIÓ
12-06-2020
  • La frontera d'Andorra reobre avui però sols per a veïns del Principat

El Govern espanyol reobre avui la frontera amb Andorra però només permetrà l’entrada a l’Alt Urgell d’andorrans o de residents al Principat, mentre que en sentit contrari els veïns de l’Alt Pirineu i Aran no podran visitar el país veí fins que finalitzi l’estat d’alarma. L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, i la ministra andorrana d’Afers Exteriors, Maria Ubach, van presentar ahir un acord que consisteix a donar “els mateixos drets” en mobilitat als ciutadans o residents a Andorra que els veïns de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, que dilluns passat va entrar en la fase 3. L’acord, va afirmar Ros, és fruit de “moltes hores de treball” i arriba després que dimecres el Govern espanyol decidís que els residents a Gibraltar ja poden viatjar a Andalusia.

Ros va afirmar que l’obertura de la frontera s’hauria pogut fer abans però que han hagut de resoldre una “contradicció” que és la que suposa que es permetés la mobilitat entre els dos països quan l’estat d’alarma a Espanya restringeix aquesta mobilitat d’aquí a una unitat territorial. La fórmula adoptada és “reconèixer uns drets addicionals” als ciutadans d’Andorra.

L’ambaixador, Àngel Ros, diu que l’acord arriba després de “moltes hores de treball”

El Principat va obrir les fronteres l’1 de juny i des d’aleshores els francesos poden viatjar al país, però no els espanyols, perquè la mobilitat a Andorra només es permet per motius laborals o sanitaris. Els andorrans també podran viatjar a França a partir del dilluns 15.

Els vols comercials es van autoritzar el 2015 però només ha rebut operacions puntuals. El nou sistema GPS d’aterratge podria facilitar-ne la implantació.

L’aeroport de la Seu tindrà 13 hangars als 10 anys de reobrir

Aeroports de Catalunya ha adjudicat cinc parcel·les per a nous hangars a l’aeroport de la Seu, que s’afegiran als vuit ja construïts coincidint amb el desè aniversari de la reobertura d’aquesta instal·lació per part de la Generalitat. Al llarg d’una dècada, el recinte aeroportuari ha acollit diferents empreses. Malgrat tot, els vols comercials continuen sent una assignatura pendent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?