La Fuliola acomiada el Segar i el Batre

REDACCIÓ
15-07-2019
  • La Fuliola acomiada el Segar i el Batre
  • La Fuliola acomiada el Segar i el Batre
  • La Fuliola acomiada el Segar i el Batre

Sentiments oposats ahir a l’era de la Fuliola coincidint amb el 40è aniversari i l’última edició de les festes del Segar i el Batre. Els voluntaris, alguns vinculats amb la festa des dels seus inicis, es van mostrar alegres de poder haver arribat fins aquí i tristos de veure com s’acaba. L’assemblea de l’Associació de les Festes del Segar i el Batre va acordar dissabte que aquesta fos l’última edició. El seu president, Oriol Farré, va explicar que “el motiu principal és la falta de relleu al capdavant de l’entitat”, i va destacar que “l’esforç s’ha convertit en inassumible, l’edat ha passat factura i el relleu generacional no ha estat suficient per fer efectiva la continuïtat”. L’objectiu de l’associació és poder rememorar les festes, declarades d’interès comarcal, amb una jornada més senzilla, encara per definir.

Els Agents Rurals es van desplaçar fins a la Fuliola per recollir una griva ferida

Durant la jornada del Batre, el públic va poder recordar com els batedors estenien les gavelles (recollides fa 15 dies en el marc del Segar) i separaven el gra de la palla, primer manualment i després de forma mecanitzada. Els visitants van presenciar de la demostració d’una màquina de batre de l’any 1925, propietat de la família Companys.

També hi va haver concentració de tractors antics, lectura de poesia, exposició de fotos antigues i ball per amenitzar la jornada. Van visitar el Batre organitzadors de les festes a Sant Gregori i Celrà.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...