La Fuliola ampliarà el Segar i el Batre

SEGRE TÀRREGA
17-07-2017
  • La Fuliola ampliarà el Segar i el Batre
  • La Fuliola ampliarà el Segar i el Batre
  • La Fuliola ampliarà el Segar i el Batre

Les festes del Segar i el Batre de la Fuliola s’allargaran a tres dies a partir de la pròxima edició amb una nova jornada que tindrà lloc a la tardor i en la qual se sembrarà de forma manual el blat. El president de l’associació organitzadora, Oriol Farré, va explicar ahir, durant el batre, que va congregar 3.000 persones, que “l’objectiu és fer créixer la festa i recuperar els mètodes de sembra manual del blat”. Així, la jornada dedicada a la sembra tindrà lloc entre els mesos de setembre i octubre.

Una altra de les novetats de la propera edició serà la comercialització d’una cervesa artesana elaborada amb el blat de l’era de la Fuliola, i esperen poder començar a vendre-la a començaments d’any. Farré va destacar que “volem donar a conèixer els diferents usos del blat”. Així, en l’última edició van elaborar pa amb blat de l’era, ahir van incorporar una mostra d’animals que s’alimenten de farina d’aquest cereal i l’any que ve elaboraran cervesa. I és que durant les festes es recullen un miler de quilos de blat.

La 38a edició del Segar, que va ser el 2 de juliol, i el Batre, ahir, ha congregat en total 4.000 visitants

La festa del Batre va permetre ahir veure com els batedors estenien les gavelles (recollides fa quinze dies en el marc de la festa del Segar, amb un miler de visitants) i separaven el gra de la palla, primer manualment i després de forma mecanitzada. Els visitants van poder veure la demostració d’una màquina de batre de l’any 1925, una Arbika Verken de Thermaenius de Suècia. A més, la jornada es va centrar a donar a conèixer el vessant més filosòfic del pagès amb diferents propostes culturals com el concurs de pintura ràpida, una exposició efímera de 25 refranys i poemes als arbres, una lectura musicalitzada de poesia a càrrec del Club de Lectura de la Fuliola, el pianista David Pradas i la soprano Maria Altadill, així com la projecció de curtmetratges produïts per Lara Stoop, filla de la localitat.

També es van entregar els premis del concurs de pintura ràpida de la festa del Segar, el guanyador del qual va ser Enric Besora, de Berga, que es va emportar 400 euros, seguit del també artista de la capital del Bergadà Antoni Subirana, que va rebre 200 euros. Els premis del certamen del Batre es lliuraran el dia 28 a la residència de la Fuliola i Boldú. Va completar la festa la segona trobada de tractors organitzada pels Amics dels Tractors Antics de Ponent, que va reunir més de trenta vehicles construïts entre els anys quaranta i setanta del segle passat. I per a la canalla, jocs tradicionals i passejos en ruc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta