La Fuliola convertirà en un museu la casa de la cupletista Ramoncita Rovira

REDACCIÓ
13-01-2020
  • La Fuliola convertirà en un museu la casa de la cupletista Ramoncita Rovira

L’ajuntament de la Fuliola convertirà en museu la casa en la qual va nàixer la cupletista Ramoneta Rovira, coneguda amb el nom artístic de Ramoncita Rovira. Va ser la primera a gravar en un disc el tema Fumando espero, que més endavant va popularitzar Sara Montiel. Ramoneta Rovira, que va marxar a Barcelona i va conèixer allà el compositor i pianista de Manlleu Joan Viladomat, va nàixer a l’antic habitatge de Cal Bisbe de la Fuliola, cedit al consistori juntament amb Cal Cama.

Ara el consistori els rehabilitarà a través del projecte Feder Camí de Sant Jaume. L’alcalde, Jaume Ferrer, va explicar que “l’objectiu és arreglar les dos cases i condicionar-les com a equipaments culturals, tenint en compte que són a la plaça Major, de manera que també dignificarem el nucli històric del municipi.”

Mentre que Cal Bisbe serà un museu, el projecte de Cal Cama està encara per determinar. Els treballs tenen un pressupost de 170.000 euros, dels quals l’ajuntament aportarà 43.000 (24.000 euros aquest any i 19.000 l’any vinent). La resta serà finançada amb fons Feder i una ajuda de la Diputació. És la principal inversió del pressupost municipal del 2020, que ascendeix a 983.000 euros.

Una altra actuació destacada és la que han presentat per aconseguir ajuts del Puosc, la construcció de vestidors i un bar a la zona esportiva, per al camp de futbol i les piscines municipals. Ferrer va recordar que “actualment disposem de mòduls prefabricats i l’objectiu és que els banyistes i els jugadors de futbol, així com l’afició, puguin utilitzar unes instal·lacions en unes condicions dignes”. Aquesta actuació té un pressupost d’uns 400.000 euros i el màxim de la subvenció que podrien obtenir és de 370.000. L’objectiu és dur a terme l’obra entre l’any 2020 i el 2021.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta